Πάλι άδειο το γραφείο…. κρίμα. - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

Πάλι άδειο το γραφείο…. κρίμα. - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Έχω δύο τρία βράδια που δεν μπορώ να κοιμηθώ. Δεν χρωστάω πουθενά, δεν μάλωσα με κανέναν, δεν..., δεν. Ενώ δίνω την εντολή στον εγκέφαλο μου «κοιμήσου» αυτός καταλαβαίνει «θυμήσου». Κάποιον πείραξα μάλλον και δεν μπορώ να το θυμηθώ.
Ρε λες, μπα εγώ τι φταίω που τελικά ο Ερυθρός Σταυρός έχει προβλήματα με το γραφείο στο Πνευματικό. Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης ακυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο να του δοθεί γραφείο για 5 χρόνια.

moufa sep 16 1

Ώρα είναι τώρα να μου πουν ότι έτρεχα στην Αποκεντρωμένη για να μην τους δώσουν γραφείο. Μπορεί να έγραψα πολλά, αλλά η Αποκεντρωμένη αποφάσισε μόνη της και πήρε το μέρος των τοπικών αρχόντων του τόπου μας. Ναι, ναι, αυτών που η άποψή τους έχει απλά γνωμοδοτικό χαρακτήρα, όπως πολύ καλά φρόντισε να μας ενημερώσει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρης Ράπτης.

Ή δεν διάβασες καλά τον νόμο Δημήτρη μου ή γίνεται της αποκεντρωμένης  εδώ πέρα. Που ακούστηκε να αποφασίζει σύσσωμη η δημοτική αρχή με «ναι» και τελικά να γίνεται το «όχι» της τοπικής; Κάτι σαν το δημοψήφισμα του Τσίπρα δηλαδή με αντίστροφα αποτελέσματα.

Με τι μούτρα Δήμαρχε μου θα κοιτάξεις τώρα τους Λυμπεράκη, Ουσταμπασίδη, Τζίκα, Δάλλα και τους λοιπούς; Εσύ κύριε Ράπτη μου; Σηκώθηκαν τα πόδια και χτύπησαν το κεφάλι; Όταν αρρωστήσεις η διάγνωση για το τι έχεις ποικίλει από γιατρό σε γιατρό. Ο παθολόγος θα σου πει ότι πρόκειται για ίωση, ο ψυχίατρος για άγχος και η μάνα σου «είδες που στ΄λεγα εγώ». Τα προσθέτεις όλα δήμαρχε μου και βρίσκεις τι έχεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εσύ έκανες αφαίρεση. Αφαίρεσες τη γνώμη των άλλων και κράτησες μόνο τη δική σου.

Ο κόσμος δήμαρχε μου και πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου επέλεξε με την ψήφο του το τοπικό συμβούλιο για να εισακούγεται και όχι γιατί σας χρωστούσαν ψήφους. Τα υπονοούμενα τα πιάνεται στον αέρα, με τα αυτονόητα έχετε ένα θεματάκι. Στο δημοτικό συμβούλιο που έχετε τη Δευτέρα είδα πως έχετε πρώτο θέμα την προσφυγή ή όχι κατά της απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Δεν ξέρω αν μετράτε σταυρούς Δήμαρχε μου ή πόσους σας έταξαν αλλά αυτό καταντάει σκέτη ντροπή. Σε ένα παιχνίδι ή θα κερδίσεις ή θα χάσεις. Τίποτα από τα δύο δεν είναι ντροπή. Εδώ δεν ντραπήκατε όταν χάσατε τα 4 εκατομμύρια, για ένα γραφείο πως κάνετε έτσι.

Στον Σταυρό έγινε λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε η τοπική κοινότητα για να μαζέψουν χρήματα για να χτίσουν ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στον Όσιο Παϊσιο. Μια υπόσχεση που έδωσε ο πρόεδρος του χωριού και ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Τόκας. Πολύ καλή κίνηση του προέδρου και του αντιδημάρχου αλλά θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι αυτά τα παρεκκλήσια δεν τα βαφτίζει όποιος να΄ ναι. Πρέπει να πάρουν και την έγκριση του Μητροπολίτη για το όνομα του Αγίου. Να δεις Σωτήρη μου ότι κάτι μου λέει ότι ο Πατέρας Παίσιος θα μείνει μόνο στο Καμποχώρι και στο Πλατύ. Ένστικτο θα το πεις, όπως θες πέστο.
Στην παρακάτω φωτογραφία από το γλέντι θα δείτε τους δημοτικούς άρχοντες που τίμησαν την εκδήλωση.

moufa sep 16 2

Αυτό που μου έκανε εμένα εντύπωση είναι το τι περικύκλωνα έκαναν όλοι οι δεξιοί τους δύο Πασοκσήδες της παρέας. Από τη μία ο Παντόπουλος και από την άλλη Ράπτης και Γκυρίνης και πίσω ο Τόκας. Πίσω θεριό και σ΄ έφαγα δηλαδή. Κατά που να κόψουν ο Δελιόπουλος και ο Μπρουσκέλης;Πασοκάκια μου καταλαβαίνω απόλυτα πως νοιώθετε. Σαν το ταμπόν. Βρίσκεστε σε ένα από τα ωραιότερα χωριά του δήμου μας, την χειρότερη περίοδο. Κάνω λάθος;

Η εφημερίδα Παραπολιτικά κυκλοφόρησε τη λίστα με τους νέους υποψήφιους για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα στο google για να δω ποιοι είναι κατέληξα πως κάποιες σχέσεις ξεκινάνε ως Νότινγκ Χιλ και στο τέλος καταλήγουν Μπένι Χιλ.

moufa sep 16 3

Ποιοι είναι όλοι αυτοί Κυριάκο μου; Είσαι σίγουρος πως θες να βγεις; Αν εξαιρέσω κάνα δυο που γνωρίζω και εκτιμώ όλοι οι άλλοι είναι «συγνώμη κύριε, ποιος είστε».
Βέβαια από τη λίστα λείπουν και τα μεγάλα ονόματα της παράταξης. Δεν κατάλαβα αν αυτά τα ονόματα εννοείτε πως θα είναι μέσα ή πάμε για εντελώς νέο ψηφοδέλτιο. Γιατί αν μιλάμε για τη δεύτερη περίπτωση τότε Κυριάκο μου, ρούχα Αρμάνι και μυαλό χαρμάνι.

Ήρθε η Φώφη να μιλήσει στην Έκθεση και όλα τα πασοκάκια έτρεξαν από πίσω. Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε δίπλα - δίπλα Γκιόνογλου και Ναλμπάντη. Λέτε να σημαίνει κάτι για το 2019 ή απλά λόγω κόμματος; Δεν ξέρω τι να πω, με μπέρδεψαν.

moufa sep 16 4

Μάλλον έχω να πω, ότι έτσι και κάτσει άλλα δυο χρόνια στην πολιτική ο Μπάμπης, τον βλέπω να έχει δήμαρχο τον μαθητή του. Μπάμπη μου, το ξέρω ότι η πολιτική είναι σαν το ποτό. Αν το συνηθίσεις, δεν το σταματάς. Κάποια στιγμή όμως ξεσουρώνεις. Στην Αμερική το λένε hangover. Στην Ελλάδα «πω ρε πουστ... μου, δεν θα ξαναπιώ για έναν μήνα». Το μόνο που μένει να μάθω είναι αν νιώθεις περισσότερο Έλληνας ή Αμερικάνος.

Στη επόμενη φωτογραφία απλά επιβεβαιώθηκα ότι ο Δελιόπουλος δεν πήγε. Ή τα περί διαγραφής από το κόμμα αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά ή τον έβαλε τιμωρία ο Γκυρίνης να γράψει 100 φορές «μακριά από την Φώφη και τον Ναλμπάντη». Γιοβανόπουλος, Μπρουσκέλης και Μπαλτατζίδου συνεχίζουν να «προσδοκούν ανάσταση νεκρών».

moufa sep 16 5

Βαρέθηκα πλέον με την πολιτική. Ένας καλός καφές θα με ηρεμήσει και θα μου δώσει ιδέες για να πιάσω τα καλλιτεχνικά. kaffeine_37 είναι η λύση και ο καλύτερος καφές της πόλης.

moufa sep 16 6

Πριν πάω όμως στην καλλιτεχνική ζωή της πόλης λέω να κάνω μια στάση στην παιδεία. Είναι αδικία που όταν πέφτουμε από τα σύννεφα προσγειωνόμαστε πάντα στην Ελλάδα. Το λέω αυτό, όχι γιατί έχω κάποιο παράπονο από τη χώρα μου αλλά γιατί είμαστε ανάποδοι. Στραβώσαμε όλοι όταν είπε ο Τσίπρας να καταργήσει την προσευχή από το σχολείο αλλά δεν θυμώσαμε καθόλου όταν οι διαβάσεις που περνάνε οι μαθητές είναι εντελώς ανύπαρκτες.

moufa sep 16 7

Για να κάνουν την προσευχή τους τα παιδιά πρέπει πρώτα να πάνε στο σχολείο. Βάψατε 30 σχολεία, λίγη ριμάδα άσπρη μπογιά δεν σας περίσσεψε να τραβήξετε 50 γραμμές; Αυτά τα προβλήματα μας ενδιαφέρουν να βρουν λύση κύριε Χαλκίδη μου και όχι τα εσωτερικά σας. Θα μου πείτε, εσείς δεν είστε υπεύθυνος για την γραμμογράφηση. Είστε όμως υπεύθυνος για την ασφάλεια των παιδιών που συνεπάγετε ότι εσείς πρέπει να απαιτείτε να γίνουν οι διαβάσεις και όχι μόνο ποιος είναι πρόεδρος και ποιος κάνει κουμάντο. Δεν βαρεθήκατε να βλέπετε εκκλησάκια στις άκρες των δρόμων;

Η Τζιτζικομητζιχοτζηριά έκανε και πάλι τον θόρυβό της. Είμαι φαν της ομάδας, κάνει καλές και προσεγμένες δουλειές και πάντα αποσπά αβίαστα το χειροκρότημα μας. Στη συγκεκριμένη παράσταση, που ανέβηκε πριν αρκετούς μήνες για πρώτη φορά, υπήρχαν εκπληκτικές ερμηνείες από κάποιους. Υπήρχαν σίγουρα πολύ καλύτερα σκηνικά. Υπήρχε όμως και μία σιγουριά που ίσως... δεν θα έπρεπε.

moufa sep 16 8

Το σίγουρο είναι πως ο κόσμος και πολύ περισσότερο οι μικροί μας φίλοι το χάρηκαν πολύ. Για όλους εμάς όμως που είδαμε την πρώτη παράσταση στο Πλατύ η διαφορά ήταν αισθητή. Δεν θα το πω ξεπέτα, θα πω όμως ότι ίσως να χρειάζονταν λίγες πρόβες ακόμη. Ενώ έταξα να δώσω Oscar δεν θα το κάνω. Είμαι όμως απολύτως βέβαιος ότι την επόμενη φορά θα δώσω πολλά.
Από την άλλη πλευρά ο «Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» μάγεψε το κοινό του για άλλη μια φορά. Δεν είμαι κριτικός θεάτρου αλλά θεωρώ πως αυτή η παράσταση στο Αμφιθέατρο ήταν πολύ καλύτερη από την πρεμιέρα. Αυτά τα παιδιά είναι πραγματικά ταλέντα, δεν χωράει αμφιβολία.
Ένα μεγάλο μπράβο βέβαια και στη σκηνοθέτιδα, κυρία Φλώρα Γώτη για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει.

moufa sep 16 9

Κυρία Γώτη μου λέω να σας ιντριγκάρω λιγάκι και να βάλουμε ένα στοίχημα. Πολύ ωραία τα έργα που ανεβάσατε δύο χρόνια τώρα. Υλικό έχετε μπόλικο (εννοώ από ηθοποιούς), τι θα λέγατε να ανεβάσουμε λιγάκι τον βαθμό δυσκολίας; Είμαι σίγουρος ότι οι προτάσεις που θα σας κάνω ίσως να σας μπερδέψουν λιγάκι αλλά ελπίζω να δεχτείτε το στοίχημα το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα χάσω. Ή μήπως όχι!!!!

Μιλάω για το “Annie” το πολύ γνωστό μιούζικαλ ή το «Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει» του Νίκου Κυπουργού. Δύο έργα που είδαν χιλιάδες κόσμος και μίλησαν στην καρδιά μικρών και μεγάλων. Μια πρόταση έκανα..... πάει;

Τα σχολεία άρχισαν και εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα με τίποτα να ήμουν στη θέση των παιδιών. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα μαθήματα και πάντα είχα την απορία αν αυτοί που με 3 ώρες διάβασμα τη μέρα μπήκαν πρώτοι στο πανεπιστήμιο είναι ίδιοι με αυτούς που με δυο σταγόνες fairy πλένουν 40 πιάτα; Το ξέρω, πάλι σας μπέρδεψα. Σας αφήνω να χαλαρώσετε. Τα λέμε το άλλο Σάββατο.

Quiz: ποιος είναι ο ψάλτης (ευνοούμενος από κάποιους ιερείς) που πηγαίνει στην εκκλησία να ψάλει ότι ώρα θέλει; Που καθυστέρησε ολόκληρη λειτουργία επειδή βαριόταν ή κοιμόταν;

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας