Πιο πιθανό θεωρώ να γ@μ…. ο τροχός - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

Πιο πιθανό θεωρώ να γ@μ…. ο τροχός - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Τι μου κάνετε; Η αλήθεια είναι ότι σας πεθύμησα πολύ. Τον Ιούλιο έλεγα «θέλω

ξεκούραση, κουράστηκα πολύ» και τον Αύγουστο που καθόμουνα «πότε θα έρθει ο Σεπτέμβρης να αρχίσω». Το ξέρω, θέλω παρακολούθηση αλλά μη το κάνετε θέμα. Η κατάσταση παραμένει όπως την άφησα, ίσως και λίγο χειρότερη. Φαγώθηκαν οι γονείς μας μην πάμε και μπλέξουμε με τα ναρκωτικά, τώρα που τα περνάμε όλα αυτά που ζούμε νηφάλιοι, είναι ευχαριστημένοι; Που είναι εκείνες οι μέρες που με ένα πακέτο πλαστελίνης γινόμασταν ευτυχισμένοι;

Τη «φτώχεια» πλέον την αποκαλούμε «συμμάζεμα» και την «κατάντια» «μνημόνιο».Εγώ ένα ξέρω, την «σεξουαλικά απελευθερωμένη» στο χωριό μου τη λέμε «πουτ@ν@κι». Άντε μου στο διάολο όλοι τώρα, μάθαμε το μοσχολέμονο να το λέμε και λάιμ!!!

Υπάρχουν αυτοί που σπάνε όρια, ρεκόρ, δεσμά, κωδικούς και υπάρχουν και εκείνοι που το μόνο που σπάνε είναι αρχ… Και από τους τελευταίους πήξαμε τα τελευταία χρόνια. Και έρχεται και χειμώνας. Δύσκολος. Αλλά εμείς ξέρουμε το κόλπο. Δεν θα κατηγορήσουμε τον εαυτό μας που τόσα χρόνια ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά θα βρίζουμε την Μέρκελ που πάμε για χέσιμο με το μπουφάν.Για όλα φταίει αυτή πια.

Και μιας και είπα ΠΑΣΟΚ, αλήθεια Στέφανε Δελιόπουλε, σε διέγραψαν από το κόμμα και παραμένεις στην «ΔΕΞΙΑ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» ή σκέφτεσαι να παραιτηθείς μόνος; Δεν πιστεύω κατά τον Μάρτιο να αλλάξεις στρατόπεδο;Λες;

Οι διακοπές τελείωσαν και σιγά σιγά όλοι άρχισαν να μαζεύονται στις δουλειές τους. Πήγα προχθές στο δημαρχείο και τρόμαξα. Όλοι ήταν μαύροι. Νόμισα ότι ήμουν στο δημαρχείο της Ζιμπάμπουε και αντί για μια βεβαίωση που ήθελα, νόμισα ότι πήγα για να ανανεώσω την κάρτα παραμονής μου στη χώρα. Τι στο διάολο, που την βρήκαν τόση μελανίνη; Μπαμπάς τους το χταπόδι και μάνα τους η σουπιά;

Οι ρυθμοί στο δημαρχείο πολύ χαλαροί, οι διάδρομοι ακόμα μυρίζουν carroten και το κάθε γραφείο έχει και μια ιστορία να μας πει για τις Κυκλάδες, τις Σποράδες και τα Εφτάνησα. Εσύ, εγώ και η θεια μου η Γωγώ ένα πράγμα. Φανταστείτε να δώσουν και άδεια για να σπείρουν στην Ημαθία φαρμακευτική κάνναβη τι έχει να γίνει. Στη Λάρισα βγαίνει αυγερινός και από το δημαρχείο μας καπνός. Εδώ νηφάλιοι είναι και δουλειά δεν γίνεται, φαντάσου να αρχίσουν και την νόμιμη πια τζιβάνα. Δεν άκουσα, πως είπατε, ορίστε, συγνώμη κύριε ποιος είστε;

Στην Ελλάδα όταν οδηγάς, ακούς δεξιά και αριστερά μόνο τη λέξη «μ@λ@κ@ς». Αν ακούσεις «κύριε» ετοίμασε άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια. Έτσι και στην παρακάτω περίπτωση. Με το «σεις» και με το «σας» έστελναν επιστολές και στο τέλος κατέληξαν στα δικαστήρια.

 moufa sep 2 1

Μιλάω για τον αθλητικό σύνδεσμο «Φίλιππος» Αλεξάνδρειας και τον «Μέγα Αλέξανδρο» Τρικάλων. Καλά δεν ντρέπεστε λιγάκι; Ποιος νομίζεις ότι είσαι ρε Σαμαρά; Εμ, εσύ ρε Παπαδόπουλε; Δε ντρέπεστε λέω εγώ που στείλατε πατέρα και γιο στα δικαστήρια. Τελικά το δικαστήριο αθώωσε το γιο, ο οποίος όχι μόνο δεν το χάρηκε αλλά υποσχέθηκε ότι θα πάρει το αίμα του πίσω για όλα όσα ειπώθηκαν. Τελείωσε μαμά η Λάμψη; Θέλει άλλα 1000 επεισόδια παιδί μου.

Τι να σου πω ρε Σαμάρα…. Είσαι πολύ τυχερός. Και μία τσέπη να έχει το μπουφάν σου, πάντα αυτό που ψάχνεις θα είναι στην άλλη. Καμιά φορά τα πράγματα είναι αυτό που δείχνουν και όχι αυτό που εμάς μας συμφέρει. Να θυμάσαι, Μπάγερν είναι ομάδα της Γερμανίας και όχι αυτό που λένε στη Λάρισα όταν κάτι δεν είναι ίσο (μπα- γερν). Αφού τον είδες τον Παπαδόπουλο που ήταν άνετος. Σου έδινε χειραψία λες και ήσουν κουλοχέρης. Δεν σταματούσε αν δεν έβλεπε στα ματάκια σου δυο ίδια φρουτάκια. Μια, δυο, τρεις θα το έπιανε το jackpot, τι τα βάζεις μαζί του;

Όσο για το νέο όνομα και σήμα της ομάδας σου με το αστέρι της Βεργίνας, ένα έχω να σου πω. Και κάποιος ακόμα είχε έναν ήλιο, το πιο λαμπερό αστέρι, έμβλημα του κάποτε αλλά χάθηκε κάπου στο 6%.

 moufa sep 2 2

Και από τους αθλητικούς συλλόγους ας πάμε στους πολιτιστικούς. Οι Πόντιοι Αλεξάνδρειας ετοιμάζουν εκλογές μέσα στον Οκτώβρη. Ήδη τα πηγαδάκια στήθηκαν και οι νέοι μνηστήρες άρχισαν να εμφανίζονται. Το θέμα είναι ένα, το να πάρεις έναν σύλλογο και να τον καταστρέψεις είναι εύκολο. Το να πάρεις έναν κατεστραμμένο σύλλογο και να τον ανεβάσεις, είναι εύκολο; Η ήδη υπάρχουσα διοίκηση αισθάνεται ικανοποιημένη από το έργο της πάντως. Χριστέ μου, ας βάλει κάποιος ένα δίχτυ κάτω από τα σύννεφα, πέφτει κόσμος.

Ακεψιμά μου, να βγάλεις ανακοίνωση ότι υποψηφιότητα μπορούν να βάλουν μόνο όσοι είναι μέλη του συλλόγου και κανένας άλλος γιατί αλλιώς μπορεί να δεις κανέναν Παντόπουλο, κανέναν Ναλμπάντη, κανέναν Δελιόπουλο. Υποψήφιοι να είναι και δεν τους νοιάζει που.

 

Σε αυτό το σημείο υπήρχε μια αναφορά για την ιστορικότητα του χώρου που στεγάζονται σήμερα τα γραφεία της Εστίας Ρουμλουκιωτών. Η δική μου περιγραφή για τον χώρο, η οποία δεν υπέκρυπτε κανέναν δόλο, όπως μου αποδίδεται, δεν αποσκοπούσε στο  να προσβάλει τον συγκεκριμένο χώρο  που επί σειρά ετών αποτέλεσε στέγη για σημαντικές υπηρεσίες ή τα πρόσωπα που τον διαχειρίστηκαν ή τον διαχειρίζονται ακόμη. Ζητώ συγνώμη από τους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου κτηρίου γιατί δεν απέδωσα σωστά τις σκέψεις μου και για όποια στεναχώρια τυχόν προκάλεσα. Να σημειωθεί βέβαια ότι η εν λόγω στήλη έχει καθαρά σατυρικό χαρακτήρα. Θέλω να συμπληρώσω επίσης ότι με τη σύνταξη του εν λόγω άρθρου δεν είχε σχέση η ιδιοκτήτρια της ηλεκτρονικής εφημερίδας αφού όπως γνωστοποιείται με αναρτημένο banner στην αρχική σελίδας αυτής δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, συγγραφέων άρθρων και σχολίων.

«Προσφέρετε κακή υπηρεσία Πολιτιστικοί-Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι και «δάσκαλοι» χορού, είστε επικίνδυνοι!» είπε ο λαογράφος και αμέσως μετά κυκλοφόρησε στο youtube το τρέιλερ της νέας του εκπομπής «Κάθε τόπος και τραγούδι».

moufa sep 2 3

Όταν γνωρίζεις ότι είσαι τελειωμένος πριν καν αρχίσεις το μόνο που σε σώνει είναι η ίντριγκα. Το ίδιο έκανε και η Τατιάνα όταν έπεφταν τα νούμερα. Έβριζε την Λαμπίρη. Δόξα τα λεφτά, έχουμε Θεό.Πολύ ασχολήθηκα ήδη.

Και μιας και είπα λεφτά. Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω. Όταν ένας σύλλογος δεν βγάζει τα έξοδα από μια εκδήλωση λέμε «μπήκε μέσα». Όταν μια εκδήλωση του δήμου δεν βγάλει τα έξοδά της λέμε «επιτυχία, μόνο 3000 μπήκε μέσα». Άσχετο.

Ήρθε και η Ελεονόρα. Μη με ρωτάτε αν μου άρεσε γιατί δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Δεν είναι στα ακούσματα μου. Κάποιοι διασκέδασαν πολύ, κάποιοι άλλοι απλά κοιτούσαν και κάποιοι τελευταίοι, ευτυχώς λίγοι, έκλαιγαν το 12άρι. Δείτε το ύφος του Δελιόπουλου στη φωτογραφία και απαντήστε μου αν καταλαβαίνετε αν είναι ευχαριστημένος από τη συναυλία ή όχι; Δεν έχει το υφάκι «περιμένω μόνο να με ρωτήσει τι έχω. Τη γ@μησε".

 moufa sep 2 4

Να δεις βρε τι μου θυμίζει αυτή η έκφραση…. Τι μου θυμίζει; Μη μου πεις; Γι΄ αυτό παραμένει ακόμα στην ΔΕΞΙΑ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ; Δεν έχω και φράντζα να ξεπατώσω ρε γαμώτο. Τάκα, τάκα…. Τάκα, τάκα…Τάκα… τα ;

 moufa sep 2 5

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε στο πρόσωπο της συζύγου του αντιδημάρχου Σωτήρη Τόκα ένα μεγάλο ερωτηματικό. «Περνάω καλά ή όχι; Τι να πω στον Σωτήρη όταν πάω σπίτι; Πόσο δίκιο είχε ».

Όσο για τον Στέφανο Γκιορτζή…. όλο το βράδυ δεν τα ξεσταύρωσε. Εγώ και αυτός μείναμε να απορούμε γιατί πήγαμε. Όταν είδα τη φωτογραφία, μου ήρθε στο νου ο παρακάτω διάλογος.

-       Ρε γιαγιά, από πότε φτιάχνεις mojito;

-       Άσε κάτω παιδάκι μου τον αγιασμό.

Αχ Στέφανέ μου, εδώ ούζο πίνουμε και άμα μας αλλάξουν το μεζέ κοιτάμε το ποτήρι μήπως το γυρίσαμε σε ρετσίνα, τι τη θέλαμε την Ελεονόρα;

 moufa sep 2 6

Σύσσωμη και η οικογένεια Βεσυρόπουλου στο αμφιθέατρο εκείνο το βράδυ. Η σύζυγος και τα τέκνα απολαμβάνουν ενώ ο βουλευτής σκέφτεται τι θα πει στην δευτερολογία του στη βουλή. Θα σου πω εγώ Αποστόλη μου. Θα χτυπήσεις το χέρι σου στο έδρανο και θα πεις «τελικά ο Τσίπρας είναι αριστερός όπως κοιτάει ή όπως κοιτάμε;». Η ΝΔ θα σε χειροκροτήσει πάση θυσία και ο πρωθυπουργός θα χαρεί που τον ανέφερες. Έτσι θα τα έχεις με όλους καλά.

 moufa sep 2 7

Αστεία, αστεία αλλά αν το σκεφτείτε θα συμφωνήσετε ότι η μισή τωρινή βουλή άνετα έβγαζε σαιζόν στην Αννίτα Πάνια. Κάντε τους εικόνα. Ε;

Σε μια από τις πολλές φωτογραφίες που βγήκε και αυτή η ευλογημένη, βρήκα και την παρακάτω. Η Ελεονόρα και ο Ερυθρός Σταυρός, που για άλλη μια φορά στάθηκε τυχερός αφού είχε αεράκι και δεν λιποθύμησε κανένας. Δεν σε ρώτησα ρε ψυχή, σε πήγαν άραγε να σου δείξουν τα νέα τους γραφεία ή μόνο φωτογραφία βγήκατε; Δεν πειράζει, κάτι είναι και αυτό. Έχουν τοίχους να γεμίσουν.

moufa sep 2 8

Για αυτό σας λέω, στις μέρες μας πιο πιθανό θεωρώ να γ@μ…. ο τροχός. Ο φτωχός πάει με την μοίρα του. Χαζέψαμε όλοι. Ο ανιψιός μου προχθές πέρασε το κνορ για σοκολατάκι και το έφαγε. Καμιά ελπίδα σ΄ αυτό το σόι. Τι να πω, το φλαμίγκο μας και σ΄ άλλη παραλία.

Και να θυμάστε, η απάντηση σε όλα, ακόμα και όταν έρθουν να σας ζητήσουν ψήφο είναι…. Άμα θέλω. Τα λέμε το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας