Το μεγάλο Φινάλε - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

Το μεγάλο Φινάλε - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Επιτέλους έφτασε η μέρα που θα ησυχάσετε για έναν μήνα από μένα. Τελευταίο καρπουζάκι το σημερινό για

την τρίτη σαιζόν και από το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου πάμε για την τέταρτη. Πως περνάνε τα ρημάδια τα χρόνια, χαμπάρι δεν παίρνω

. Να φανταστείτε πρόλαβα την εποχή που στα goodys έλεγε η άλλη στο μικρόφωνο «πατάτες και μια κόκα κόλα για πακέτο παρακαλώ» και γύρναγε και τα έβαζε μόνη της.
Λέει κάποιος «τα πιο χάλια σοκολατάκια που έφαγα είναι αυτά με τον κόκορα πάνω» για να πάρει απάντηση «μα αυτά είναι κύβοι της κνορ». Έτσι φοβάμαι ότι θα συμβεί και με τον Ερυθρό Σταυρό. Νομίζουν ότι πήραν σοκολατάκι αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα τους βγει κύβος.

Στην απάντηση του λοιπόν ο κ. Στεφανάκης αφού ευχαριστεί το δήμαρχο για την παραχώρηση της αίθουσας αναφέρει «Ο Ε.Ε.Σ. είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός Οργανισμός που ιδρύθηκε στη χώρα μας το 1887 με αναγνωρισμένο το τεράστιο έργο του που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους για να προσφέρει τις υπηρεσίες του και όχι βέβαια ομάδα ιδιωτών που ψάχνει να βρει δωρεάν στέγη, όπως με πολύ κακεντρέχεια και με ηθελημένη άγνοια γράφτηκε σε σάιτ της περιοχής».

Κύριε Στεφανάκη μου καλά θα κάνετε να διαβάζετε ο ίδιος το τι γράφεται και όχι να σας το μεταφέρουν οι άλλοι. Επειδή μόνο εγώ έγραψα ότι δεν έπρεπε να σας παραχωρηθεί η αίθουσα και αιτιολόγησα το γιατί, σας βεβαιώνω ότι στο κείμενο μου, και το έργο του ερυθρού σταυρού εκθείασα αλλά και τις αντιρρήσεις μου ως προς το ποιοι θα πρέπει να είναι αυτοί που θα πάρουν αίθουσες.

Δεν πρόσβαλα τον Ερυθρό Σταυρό (αν ήθελα να το κάνω θα μιλούσα για τα σκάνδαλα που ξέσπασαν στη χώρα μας όσον αφορά τον πρόεδρο σας πανελληνίως). Πιστέψτε με, την ίδια αντίδραση θα είχα για οποιονδήποτε μη πολιτιστικό φορέα που θα ζητούσε αίθουσα. Όσο για το «θέλουμε και την αποδοχή τουλάχιστον από αυτούς που γνωρίζουν, γιατί αυτοί που δεν γνωρίζουν το μόνο που κάνουν είναι να προσφέρουν τις κακές τους υπηρεσίες» σας πληροφορώ ότι αν δεν γνώριζα δεν θα μιλούσα. Απλά είναι πολύ εύκολο να φοράς την μάσκα ενός πετυχημένου φορέα και να πιστεύεις ότι είσαι και εσύ πετυχημένος.

Εγώ απλά έγραψα την άποψη μου, δεν έχω τη δύναμη να αλλάξω κάτι. Εξάλλου όλους μας, μας κρίνει ο κόσμος...ο οποίος συζητά... και έχει άποψη... ζητούμενο δεν είναι η αντιπαράθεση με τον Ερυθρό Σταυρό αλλά αυθαίρετες αποφάσεις ενώ ακόμη δεν υπάρχει ...Διοίκηση στο Πνευματικό Κέντρο...
Ελπίζω να προλάβατε να φάτε για μεσημέρι γιατί αν δείτε την παρακάτω φωτογραφία θα σας κοπεί η όρεξη για δύο μήνες.

moufa 29 7 2

Πολύ μεγάλος καλλιτέχνης ο Βασίλης (και παραμένει φωνάρα παρά τα 67 του χρόνια) αλλά όταν είδα τη φωτό νόμισα πως άνοιξε το τριώδιο. Ένα κεφάλι μύτη και από μαλλί.... Τι να πω; Έτσι και τον βάλεις στο χωράφι και ανοίξει τα χέρια, ησύχασες μια ζωή από καρακάξες και κοράκια. Και γω δεν ξέρω τι νιάτα έχω αλλά μπροστά σ΄ αυτόν το στέμμα το έχω στο τσεπάκι. Πήγατε στη συναυλία ελπίζω. Έδωσε ρεσιτάλ ο Μπίλης και ενθουσίασε το κοινό του. Πιο πολύ όμως ενθουσιάστηκε ο Χολέβας που τον τράβηξε και βγήκαν αυτή τη φωτογραφία.

Από τη μέρα που τη δημοσίευσε όλοι νομίζουν ότι έφυγε από τον δήμο και έπιασε δουλειά στο cast της σειράς Walkingdead. Χολέβα, ήρθε πια ο καιρός να βγάλεις το κάδρο με τα στέφανα πάνω από το κρεβάτι και να το αντικαταστήσεις με αυτή τη φωτογραφία. Αν σου ξανακάτσει η Τούλα εμένα να μου τρυπήσεις τη μύτη.

Και πάμε σε ιστορίες με βασιλιάδες και αυλές. Ποιος σας είπε ότι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων είναι μόνο για να γνωμοδοτούν και όχι για να αποφασίζουν; Πρώτος από όλους εγώ. Μέγα λάθος. Ο δήμαρχος τους ανακήρυξε πλέον όλους σε βασιλείς και βασίλισσες.
Η πρόεδρος των Τρικάλων, Μαρία Παπαϊωαννίδου έμαθε από τρίτους ότι το Βοήθεια στο Σπίτι που στεγάζεται στην κοινότητα των Τρικάλων θα μεταφερθεί αλλού.

Σε επικοινωνία της λοιπόν με τον δήμαρχο, θέλοντας να ενημερωθεί και να ζητήσει το λόγο για αυτή την αλλαγή πήρε την εξής αλησμόνητη απάντηση «δεν χρειάζεται να τα ξέρετε όλα, δεν θα σας κάνω εσάς τους προέδρους βασιλιάδες».
Κυρίες και κύριοι, η αυτού εξοχότης, η κόμισα της Ρωμυλίας, η δούκισσα του ζωναράδικου, η βασίλισσα των Τρικάλων κυρία Μαρία Παπαϊωαννίδου.

moufa 29 7 3

Χαλάλι η επιλογή που έκανες Μαρία μου το 2014. Ούτε εσύ περίμενες τέτοια μεγαλεία. Εύχομαι το 2019, αν ξανακατεβείς, να μην αλλάξεις στρατόπεδο γιατί σε βλέπω και πλανητάρχισσα. Τα σέβη μου μεγαλειοτάτη!
Την Πέμπτη που μας πέρασε πήγα στο πανηγύρι στο Σχοινά και ειδικότερα στο γλέντι που διοργάνωσε η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού. Επιτέλους ένα σωστό πανηγύρι χωρίς συλλόγους και με το κλαρίνο στη διαπασών. Όταν κάθισα νόμισα ότι έπαιζα σε βιντεοκασέτα του 1985. Κοιτούσα την είσοδο λες και θα έρχονταν ο Ψάλτης με την Φίνου και ο Μιχαλόπουλος με την Έφη Πίκουλα. Όλοι μας έχουμε κειμήλιο ρούχα από εκείνη την εποχή αλλά στο Σχοινά το παράκαναν. Τα φορούσαν κιόλας. Τόσα βουναλάκια από βάτες που νόμισα ότι πήγα πεζοπορία στα Πιέρια.

Το πιο vintage πανηγύρι που πήγα και που δεν πρόκειται να χάσω πότε από εδώ και πέρα. Πάρτε μία γεύση.

Σας σοκάρει το γυμνό;Αν σας ζητούσα να φωτογραφητείτε γυμνοί για καλό σκοπό θα το κάνατε; Τα πιο διάσημα αγόρια του τόπου μας το έκαναν για τα μάτια σας μόνο. Η ελληνική έκδοση του περιοδικού Play girl φιλοξενεί για τον μήνα Αύγουστο τα πιο καυτά αγόρια του δήμου μας.

moufa 29 7 4

Όπως τους γέννησε η μάνα τους αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του Καρπουζιού. Αν είστε συντηρητικές, αν πηγαίνετε άρτο στην εκκλησία ή αν παρακολουθείτε ολημερίς 4Ε καλά θα κάνετε να μην δείτε το βίντεο.


Σας αφήνω να κάνετε τα μπανάκια σας και να διασκεδάσετε με τις εκδηλώσεις που ετοίμασαν για όλους μας οι σύλλογοι και ο δήμος. Μέσα στον Αύγουστο λοιπόν έρχεται ένα σούπερ ποντιακό διήμερο από τους Κομνηνούς Πλατέος, το φεστιβάλ Γκάϊντας στα Τρίκαλα, η συναυλία της Ελεονόρας Ζουγανέλη και η γιορτή του Αγίου Αλεξάνδρου από τον ΛΟΝΑΠ.

moufa 29 7 5

Καρπουζάκια μου σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλη τη φετινή χρονιά που περάσαμε παρέα. Το Καρπούζι μπήκε στη ζωή σας, το αγαπήσατε, το συζητάτε, μα πάνω απ΄ όλα γίναμε παρέα. Πολλοί με κατηγορούν ότι είμαι αφελής που γράφω για πράγματα που οι άλλοι (οι πιο έμπειροι) ούτε καν αγγίζουν. Μπορεί και να είμαι. Δεν μου αρέσει να κρύβομαι.

Θέλω να γράφω αυτά που λέω και πιστεύω και όχι αυτά που θέλουν να ακούσουν οι άλλοι.
Το Καρπούζι που αγαπήσατε θα επιστρέψει δυναμικά, με γεμάτες μπαταρίες και νέα φωτογραφία το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά και μόνο στο alexandriamou.gr.

Καλό καλοκαίρι σε όλους. Τα λέμε.... Soon.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας