1ο ΓΕ.Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Πώς θα γίνει ο Αγιασμός και η Έναρξη των μαθημάτων Κύριο

1ο ΓΕ.Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Πώς θα γίνει ο Αγιασμός και η Έναρξη των μαθημάτων

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ – ΑΓΙΑΣΜΟΣ


1ο ΓΕ.Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Από το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας και σχετικά με την έναρξη των μαθημάτων και τον καθιερωμένο αγιασμό, που με βάση τον προγραμματισμό του Υπουργείου γίνεται τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη 2020, για τους μαθητές και τους γονείς γίνονται γνωστά τα εξής:


1. Προσέλευση των μαθητών στο χώρο του σχολείου στις 10.00 π.μ.


Σημείωση: όσοι μαθητές μετακινούνται από τα χωριά προς το σχολικό συγκρότημα θα βρίσκονται στις στάσεις των λεωφορείων στις 09.30. π.μ.


2. Στην είσοδο του σχολείου θα δοθούν οι προστατευτικές μάσκες. Εάν δεν έχουν φθάσει οι μάσκες πολλαπλών χρήσεων σύμφωνα με τον Προγραμματισμό του Υπουργείου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τότε σε κάθε μαθητή/τρια θα δοθεί από μία μάσκα μίας χρήσεως με πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξάνδρειας.


3. Στις 10.00 π.μ. οι μαθητές θα μπουν στις αίθουσες διδασκαλίας χωρίς να γίνει συγκέντρωση στο προαύλιο. Η κατανομή των αιθουσών για τη φετινή χρονιά έχει ως εξής. Τα τμήματα της Α΄ τάξης στις προκάτ αίθουσες. Της Β΄ τάξης στις αίθουσες του κεντρικού κτιρίου του 1ου ΓΕ.Λ. και της Γ΄ τάξης στις αίθουσες του κτιρίου του 1ου Γυμνασίου (παλιό διδακτήριο).


4. Μετά την τοποθέτηση των μαθητών στα θρανία θα γίνει καταγραφή των παρόντων και θα δοθούν στους μαθητές τα βιβλία που είναι τοποθετημένα ήδη πάνω στα θρανία σε σακούλες.

Σημείωση: μέσα σε κάθε σακούλα θα υπάρχουν σε φωτοαντίγραφο συνοπτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους μαθητές και τους γονείς.


Στη συνέχεια θα γίνει ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση του σχολείου σχετικά με τα τελευταία μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης το κορωνοϊού σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου. Η ενημέρωση θα αφορά και τη συνολική εικόνα (συμπεριφορά, διαλείμματα - ώρες και χώροι, μετακίνηση εντός του σχολείου, σίτιση στο κυλικείου κ.α) που θα πρέπει να έχει το σχολείο για την όσο το δυνατόν εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του.


5. Στις 11.00 π.μ. αντιπροσωπεία μαθητών από κάθε τμήμα θα βγει στο προαύλιο όπου θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός από τους ιερείς του Ι.Ν. Κυρίλλου και Μεθοδίου. Οι υπόλοιποι μαθητές μαζί με τον εκπαιδευτικό θα παραμείνουν στην αίθουσα και θα περιμένουν το πέρασμα του ιερέα για τον αγιασμό τους.


6. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν συντεταγμένα από το σχολείο.


7. Επειδή την πρώτη ημέρα δεν θα λειτουργήσει το κυλικείο του σχολικού συγκροτήματος και οι μαθητές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πιούν νερό από τις βρύσες, προτείνεται σε αυτούς να έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι με νερό για την αντιμετώπιση των αναγκών τους.


8. Προκειμένου να αρθούν οι όποιες λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με τις ευάλωτες ομάδες και τη δυνατότητα των παιδιών να μην παρακολουθούν μαθήματα παρακάτω παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1) από την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I

Παιδιά για τα οποία δίνεται η γενική σύσταση μακροχρόνιας αποχής από το σχολείο και χρήσης τηλε-εκπαίδευσης λόγω σοβαρού υποκείμενου νοσήματος

Τα δεδομένα από τη βιβλιογραφία σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχουν παιδιά με υποκείμενα νοσήματα από τη λοίμωξη με SARS-CoV-2 είναι περιορισμένα καθώς πρόκειται για ένα νέο ιό. Οι παρακάτω πίνακες ενδέχεται να τροποποιηθούν στο μέλλον καθώς αυξάνονται οι γνώσεις μας σχετικά με τη λοίμωξη από SARS-CoV-2 και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για μακροχρόνια αποχή από το σχολείο πρέπει να λαμβάνεται εξατομικευμένα με προσεκτική στάθμιση της κατάστασης υγείας κάθε παιδιού από τον θεράποντα ιατρό σε συνεργασία με την οικογένεια.


1. Παιδιά που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για κακοήθεια ή μετά από ομόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων εάν έχουν παρέλθει λιγότερο από 6 μήνες από την ολοκλήρωσή της.


2. Παιδιά μετά από αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από 12 μήνες.


3. Παιδιά μετά από μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από 24 μήνες.


4. Παιδιά με δρεπανοκυτταρική αναιμία.


5. Παιδιά με σοβαρή συγγενή ή επίκτητη ανοσοανεπάρκεια (HIVκαι CD4<500)


6. Παιδιά υπό χρόνια κορτιζονοθεραπεία (prednisolone>20mg/μέρα)


7. Παιδιά με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια


8. Παιδιά με αιμοδυναμικά σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια ή γνωστή μυοκαρδιοπάθεια


9. Παιδιά με χρόνια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, όπως κυστική ίνωση με αναπνευστική ανεπάρκεια ή παιδιά με σοβαρό και μη ελεγχόμενο άσθμα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση εξειδικευμένου κέντρου.


10. Παιδιά με σύνθετα μεταβολικά ή νευρολογικά προβλήματα

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας