1ο ΓΕ.Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - Ανακοίνωση για τα Μηχανογραφικά

1ο ΓΕ.Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - Ανακοίνωση για τα Μηχανογραφικά

Με εγκύκλιο που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή  Μηχανογραφικού  Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.)  έτους 2021 ξεκίνησαν από την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 και θα ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούλιο.

Η διαδικασία ξεκινάει με τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ έτους 2021.

Ειδικότερα κωδικούς πρόσβασης πρέπει να αποκτήσουν:

  1. Οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ)- φετινοί απόφοιτοι - που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. ή και Π.Μ.Δ. θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 25 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 30 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
  2. Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.
  3. Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2019 ή 2020, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Σημειώσεις:

Το άνοιγμα της εφαρμογής για την επεξεργασία – κατάθεση του μηχανογραφικού θα ανακοινωθεί αργότερα, με νεότερη εγκύκλιο.

Η οριστικοποίηση των μηχανογραφικών θα μπορεί να ολοκληρωθεί από τους υποψήφιους μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ. ή/και Π.Μ.Δ. τον Ιούλιο, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον κάποιες ημέρες, οι οποίες θα οριστούν αργότερα. Αυτές τις ημέρες ο (Υπο)Διευθυντής και ένας εκπαιδευτικός για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου θα μπορεί να επιτρέψει στους υποψηφίους να αποκτήσουν password (σε περίπτωση απώλειας ή παράλειψης δημιουργίας) και να συντονίζει τους υποψηφίους, για να οριστικοποιήσουν το Μ.Δ. ή/και το Π.Μ.Δ.

Άρα όσοι υποψήφιοι δεν μπορέσουν να αποκτήσουν τους κωδικούς μέχρι την Τετάρτη 30 Ιουνίου θα μπορούν να τους αποκτήσουν στις ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Για να δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.alfavita.gr/sites/default/files/2021-06/%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF%20%CE%93%CE%95%CE%9B.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του σχολείου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 23330 22025 πρωινές ώρες.

                                                                        Από το 1ο ΓΕ.Λ. Αλεξάνδρειας

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας