2ο Γυμνάσιο & Λύκειο Αλεξάνδρειας: Αγιασμός παρουσία του Μητροπολίτου Βεροίας, Βουλευτών Ημαθίας, του Γ. Γ. του Υπουργείου Παιδείας και του Δημάρχου Αλεξάνδρειας (φωτο-βίντεο) Κύριο

2ο Γυμνάσιο & Λύκειο Αλεξάνδρειας: Αγιασμός παρουσία του Μητροπολίτου Βεροίας, Βουλευτών Ημαθίας, του Γ. Γ. του Υπουργείου Παιδείας και του Δημάρχου Αλεξάνδρειας (φωτο-βίντεο)

Η Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την έναρξη του σχολικού έτους, καθώς το πρώτο κουδούνι για τα σχολεία χτύπησε και οι μαθητές επέστρεψαν σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Όπως έχει ξεκαθαρίσει το υπουργείο Παιδείας, βασικός στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα τμήματα τη φετινή σχολική περίοδο και τα σχολικά μαθήματα να γίνονται δια ζώσης και όχι με τηλεκπαίδευση, όπως τις προηγούμενες χρονιές.

 

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε και στο 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο Αλεξάνδρειας όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπου παρέστησαν ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας κ. Μπογδαμπεϊδης Ευθύμιος και ο Διευθυντής του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας κ. Κατσιανίδης Νικόλαος παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρου Κόπτση, των Βουλευτών Ημαθίας κ. Τάσου Μπαρτζώκα και Λάζαρου Τσαβδαρίδη, του Δημάρχου Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη, του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Παντόπουλου Αθανάσιου, του Προϊσταμένου Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Δημήτρη Πυρινού, του Προϊστάμενου Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Παπαδόπουλου Αθανάσιου και μελών του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

 

Όλοι οι παραπάνω επίσημοι προσκεκλημένοι απηύθυναν χαιρετισμό προς τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

Η πανδημία έφερε νέα δεδομένα και έτσι το παζλ της λειτουργίας των σχολείων φέτος συνθέτουν κομμάτια από μία μακρά λίστα μέτρων πρόληψης, βασικότερα εκ των οποίων είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών, αιθουσών και εξοπλισμού καθώς και ο υποχρεωτικός έλεγχος για:
έντυπη βεβαίωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την προσέλευσή τους.
βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

 

Οι μαθητές έφθασαν φορώντας τις μάσκες τους. Στο σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνεται, ως είθισται, η ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς.

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας