Αγιασμός στο ΔΣ Πλατάνου - Πρασινάδας: Ένα σχολείο χρωμάτων, ενσυναίσθησης & συναισθημάτων! Κύριο

Αγιασμός στο ΔΣ Πλατάνου - Πρασινάδας: Ένα σχολείο χρωμάτων, ενσυναίσθησης & συναισθημάτων!

Μεγάλη έκπληξη και ευχάριστη στιγμή ήταν σήμερα για εμάς η παρουσία μας στον Αγιασμό του Δημοτικού σχολείου Πλατάνου- Πρασινάδας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Χαρούμενοι μαθητές που επιστρέφουν και εκπαιδευτικοί με χαμόγελα, έτοιμοι για τις νέες εκπαιδευτικές προκλήσεις. Μπαίνοντας μέσα και στα δύο κτίρια αντικρίσαμε πολύ όμορφες εικόνες που πραγματικά μας έκαναν να θέλουμε να γίνουμε ξανά παιδιά! Παντού μικρές γωνιές όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπορούν να διαβάζουν βιβλία, να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια, να κάνουν παζλ, να ζωγραφίζουν, να καλλιτεχνούν και να κάνουν θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια! Σε αυτό το σχολείο οι μαθητές μάλιστα έχουν τη χαρά να διαβάζουν βιβλία παρέα με έναν σκύλο! Η Διώνη, ο Πόθος και ο Άξελ, τρεις ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, έχουν πιστοποιηθεί και εγκριθεί από το Υ.ΠΑΙ.Θ. για την είσοδό τους μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που δημιουργεί η Κατερίνα Παπαποστόλου και εκπονεί η ίδια αλλά και οι Ζω.Ε.Σ., ο φορέας που ταξιδεύει σε όλη τη χώρα μέσω του πανελλαδικού δικτύου εθελοντών του για να ενημερώσει φιλοζωικά μαθητές. Ενώ η ίδια η Κατερίνα Παπαποστόλου, μια από τις διακεκριμένες εκπαιδευτικούς και για το 2022 στα EducationLeadersAwards, έχει πιστοποιηθεί από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας στη Λυόν στη Γαλλία ως Ζωοθεραπεύτρια.

 

Σε αυτό το σχολείο λοιπόν, αυτοί οι τρεις σκύλοι στοχεύουν να στηρίξουν μαθητές με χαμηλή αυτοπεποίθηση που ίσως κάποιες μέρες δεν επιθυμούν να έρθουν στο σχολείο, μαθητές με επιθετικές συμπεριφορές και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής.  Ενώ σε πολλές περιπτώσεις Εργαστηρίων Δεξιοτήτων αποτέλεσαν την ψυχή του περιβαλλοντικού εργαστηρίου! Οι μαθητές επίσης ήταν όλοι ενθουσιασμένοι! Αυτό μας εξέπληξε τόσο πολύ ευχάριστα καθώς είναι τόσο σημαντικό να γίνονται τέτοια βήματα στη χώρα και μάλιστα στον Δήμο μας, κάτι που στα σχολεία του εξωτερικού είναι αρκετά διαδεδομένο!


 Διευθύντρια του σχολείου είναι η Κατερίνα Παπαποστόλου, μια εκπαιδευτικός που πάρα πολλά χρόνια τώρα έχει αποδείξει το μεράκι με το οποίο ετοιμάζει κάθε χρόνο την τάξη της. Φέτος όμως κυριολεκτικά κατάφερε με απεριόριστη προσωπική της εργασία ατελείωτες ώρες καθημερινά και τα σαββατοκύριακα αλλά και με τη βοήθεια του Δήμου, τον οποίο ευχαρίστησε και δημόσια και ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Σάκη Παντόπουλο για τη στήριξή του όλη τη χρόνια σε ό, τι και αν χρειάστηκε το σχολείο, αλλά και τον Στέφανο Δελιόπουλο και την Όλγα Μοσχοπούλου για την άμεση ανταπόκρισή τους στην αποκατάσταση των ζημιών από τις δυνατές βροχές του Αυγούστου στο κτίριο της Πρασινάδας, του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αλλά και των μαθητών του σχολείου που την Κυριακή βοήθησαν όσο μπορούσαν ώστε να είναι το σχολείο τους έτοιμο για τον σημερινό αγιασμό. Όταν συνεργάζονται με αγάπη και σεβασμό πολλοί, πάντα γίνονται θαύματα!

 

Είναι συγκινητικό πραγματικά να βλέπουμε δασκάλους να ετοιμάζουν με προσωπική εργασία τα σχολεία που εργάζονται μα αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αντικαταστήσουν την πολιτεία η οποία όλοι μας ξέρουμε συχνά δεν επανδρώνει τα σχολεία με το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό ή δεν έχει πρωταρχική της μέριμνα την κτιριακή υποδομή με αποτέλεσμα αυτό να δυσκολεύει το έργο των εκπαιδευτικών μα και των παιδιών περισσότερο.

 

Νομίζουμε οι φωτογραφίες που τραβήξαμε σήμερα αποδεικνύουν όλα όσα έχουμε περιγράψει παραπάνω σε αυτό το σχολείο χρωμάτων, ενσυναίσθησης & συναισθημάτων...

 

Καλή σχολική χρονιά!

received_2141456709370706.jpeg

received_1459860537864823.jpeg

received_517546563706183.jpeg

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας