Βανδαλισμοί στο συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας (φώτο) Κύριο

Βανδαλισμοί στο συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας (φώτο)

Το βράδυ της Πέμπτης, 1 Οκτωβρίου 2020, ομάδα «αγνώστων» μπήκε στο προαύλιο του συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου – 1Ου ΓΕ.Λ. και επιδόθηκε - για μια ακόμα φορά - σε βανδαλισμούς και ζημιές στα κτίρια. Συγκεκριμένα, πέταξαν λαδομπογιές στις εισόδους του σχολείου και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, μάλιστα αρκετά από αυτά ήταν υβριστικά.

   Το συγκεκριμένο γεγονός, που συμβαίνει για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό, δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στη σχολική κοινότητα, αφού, αφενός   οι εικόνες αυτές αλλοιώνουν την αισθητική του χώρου και αφετέρου η αποκατάσταση των ζημιών κοστίζει σημαντικά στη Σχολική Κοινότητα και κατ’ επέκταση στη Σχολική Επιτροπή και το Δήμο, αφού τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να διατεθούν για την αντιμετώπιση άλλων αναγκών, περισσότερο επιτακτικών. Μάλιστα, επειδή αυτή τη φορά η «επίθεση έγινε με λαδομπογιές και όχι με πλαστικό χρώμα ή υδρόχρωμα, θα στοιχίσει αρκετά περισσότερα χρήματα.

Παρακάτω δημοσιεύονται ενδεικτικές φωτογραφίες από το χώρο, χωρίς να υπάρχουν τα υβριστικά συνθήματα, τα οποία με άμεση παρέμβαση από την πλευρά του προσωπικού του σχολείου σβήστηκαν πρόχειρα, πριν έρθουν οι μαθητές στο σχολείο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας