ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» - Σχέδιο Δράσης 2021-22

ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ:  Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» - Σχέδιο Δράσης 2021-22

Το ΕΠΑ.Λ. Αλεξάνδρειας συμμετείχε για τέταρτη συνεχή σχολική χρονιά, στο Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» υλοποιώντας το «Σχέδιο Δράσης» 2021-22. Τα «Σχέδια Δράσης» έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της κοινωνικότητας, των δεξιοτήτων και των κλίσεων κάθε μαθητή. Προάγουν τη συνεργασία μεταξύ των καθηγητών και μαθητών και ενισχύουν τις δράσεις εξωστρέφειας του σχολείου, οι οποίες παράλληλα προσφέρουν στους μαθητές ευκαιρίες για να βιώσουν επιτυχίες και να αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση τους.


Το «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» έχει οριστεί δικαιούχος της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ"» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης -ΕΣΠΑ 2014-2020.


Το φετινό Σχέδιο περιελάμβανε δύο υποδράσεις:

 

1. «Μετατροπή απλού ποδηλάτου σε ηλεκτρικό με αυτοματισμούς ασφάλειας και προστασίας»


Οι μαθητές του τμήματος Α5 σε συνεργασία με τους μαθητές του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, μετέτρεψαν ένα απλό ποδήλατο σε ηλεκτρικό εγκαθιστώντας και συνδέοντας τον κατάλληλο ηλεκτρικό εξοπλισμό. Στη συνέχεια, πρόσθεσαν αυτοματισμούς ασφάλειας και προστασίας ελεγχόμενους από Προγραμματιζόμενο Λογικό Ελεγκτή (PLC). Για τη φόρτιση της μπαταρίας χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολταϊκά στοιχεία. Υπεύθυνοι καθηγητές: Στογιαννόπουλος Δημήτριος, Δέλλας Νικόλαος, Κοφίνας Γρηγόριος.

 

2. «Ένα εικονικό μουσείο»


Μαθητές της Α’ τάξης σε συνεργασία με τους μαθητές του Τομέα Πληροφορικής, δημιούργησαν τρισδιάστατα αντίγραφα αγαλμάτων και αντικειμένων υψηλής πολιτιστικής αξίας του τόπου μας. Στη συνέχεια, τα τοποθέτησαν ως εκθέματα σε ένα εικονικό μουσείο, το οποίο είναι επισκέψιμο στην διεύθυνση:


https://www.artsteps.com/view/6273a16fb8357b1b574734f1


Υπεύθυνες καθηγήτριες: Παπαστεργίου Αναστασία, Διούδη Ειρήνη, Μπανταβή Ελένη.

 

Η πορεία εργασιών και τα έργα που υλοποιήθηκαν, παρουσιάστηκαν σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σε ενδοσχολική εκδήλωση. Στα βίντεο που ακολουθούν, γίνεται μία σύντομη παρουσίαση των έργων από τους μαθητές.

 

Ευχαριστούμε θερμά τους υπευθύνους του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» για τη στήριξή τους σε όλη τη διάρκεια της πολυετούς συνεργασίας μας.

https://youtu.be/9XjEIDzSV_8

https://youtu.be/gqIvlhg3cNE

https://youtu.be/04RIx2K7yFU

https://youtu.be/tOG3vFmhpd8

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας