Επιτυχημένο το βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Αξίζω κι εγώ να τα καταφέρω» από την "Εστία Ρουμλουκιωτών" και το "Φροντιστήριο Πράξις" (φώτο-βίντεο) Κύριο

Επιτυχημένο το βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Αξίζω κι εγώ να τα καταφέρω» από την "Εστία Ρουμλουκιωτών" και το "Φροντιστήριο Πράξις" (φώτο-βίντεο)

Ακόμη μια πρωτοποριακή δράση του Φροντιστηρίου Πράξις σε συνεργασία με την Εστία Ρουμλουκιωτών έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2020 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας που δείχνει έμπρακτα πως οι υπεύθυνοι βρίσκονται δίπλα στα παιδιά και τις ανάγκες τους.

Ένα βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Αξίζω κι εγώ να τα καταφέρω. Μαθαίνω τεχνικές για να πετύχω τους στόχους μου» με ομιλήτρια την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια Γιαννοπούλου Ελισσάβετ που αφορούσε κυρίως μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Η ψυχολόγος ξεκίνησε την ομιλία της μιλώντας για τα παραμύθια και πως αυτά αναφέρονται στην εφηβεία και στη συνέχεια τα συνέκρινε με τις πράξεις κάποιων ηρώων με τις καθημερινές συνήθειες των παιδιών όπως η ανυπακοή, η τεμπελιά και ο ύπνος.

Η κ. Γιαννοπούλου επεσήμανε τις αλλαγές που βιώνουν οι έφηβοι μέχρι την ενηλικίωση τους και πως μεταλλάσεται ο εγκέφαλος τους, επηρεάζοντας τη συμπεριφορά και την καθημερινότητα τους ακόμη και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, είτε με την οικογένεια είτε με τους φίλους.

Στη συνέχεια τόνισε τη σημαντικότητα της επίτευξης των στόχων ενώ ακολούθησε διάλογος με τους μαθητές, οι οποίοι ανάφεραν τα κατορθώματά τους μέχρι τώρα με το πιο αξιόλογο επίτευγμά τους να είναι, το πώς να είναι κάποιος καλός φίλος.

Η ψυχολόγος υπέδειξε χρήσιμα εργαλεία για σωστό προγραμματισμό στην επίτευξη των στόχων με κύριο την οργάνωση και τον αυτοέλεγχο.

Η ίδια άκουσε όλους τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των μαθητών με μεγάλη προσοχή απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα τους.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας