Η Ανακύκλωση στο 1ο ΓΕ.Λ. Αλεξάνδρειας (Βιβλία – χαρτί Α4 – κουτάκια αλουμινίου – πλαστικά καπάκια) Κύριο

Η Ανακύκλωση στο 1ο ΓΕ.Λ. Αλεξάνδρειας (Βιβλία – χαρτί Α4 – κουτάκια αλουμινίου – πλαστικά καπάκια)

Γνωρίζουμε στους κατοίκους της περιοχής μας, ότι στο σχολείο μας συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης που έχουμε ξεκινήσει πριν από κάποια χρόνια.

 

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά τη συγκέντρωση των παρακάτω ανακυκλώσιμων υλικών των οποίων η διαχείριση λόγω της φύσης τους είναι σχετικά εύκολη.

 

1. Βιβλία και χαρτί φωτοτυπίας

 

2. Άδεια κουτάκια αλουμινίου (αναψυκτικά – μπύρες)

 

3. Πλαστικά καπάκια

 

Το χαρτί και το αλουμίνιο οδηγούνται σε επιχειρήσεις που ειδικεύνται στην ανακύκλωση των συγκεκριμένων υλικών και τα χρήματα που συγκεντρώνονται από αυτή τη διαδικασία διατίθενται για την εξυπηρέτηση των αναγκών του σχολείου με την αγορά εποπτικού και βοηθητικού υλικού.

 

Τα πλαστικά καπάκια στέλνονται στο Σύλλογο Παραπληγικών Γιαννιτσών ενισχύωντας έτσι το κοινωνικό του έργο. Παραθέτουμε απόσπασμα από τον απολογισμό δράσεων του συγκεκριμένου σωματείου, στο κομμάτι που αφορά την περιοχή μας.

 

«Ο Σύλλογος μας από το 2010 ξεκίνησε την συλλογή πλαστικών καπακίων με στόχο να παρέχει αναπηρικά αμαξίδια σε άτομα που είναι ανασφάλιστα και δεν έχουν πρόσβαση στις προνοιακές αρχές. . Μας προσφέρουν πλαστικά καπάκια από τα σχολεία, νοσοκομεία, δήμοι, κέντρα υγείας, δημόσιες υπηρεσίες , σύλλογοι Για το έτος 2020 δώσαμε 82 ορθοπεδικά είδη σε όλη την Ελλάδα από την συλλογή πλαστικών καπακιών καθώς και με την προσφορά κάποιων ανθρώπων να βοηθήσουν και να στηρίξουν το έργο του Συλλόγου . . . ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δώσαμε ορθοπεδικά είδη και αναλώσιμα . . . ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: Παραδόθηκαν στο παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Αλεξάνδρειας 2 αμαξίδια ειδικού τύπου, 1 απλό αμαξίδιο και 1 αερόστρωμα, από την συλλογή πλαστικών καπακιών που πολύ συχνά προσφέρουν δωρεάν στον Σύλλογό μας . . . ΛΕΡΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ . . . και . . . (ακολουθεί κατάλογος αρκετών πόλεων).

 

Όποιος θέλει να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, μπορεί να φέρνει τις ποσότητες από τα παραπάνω ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνει και έχει στο σπίτι του, για την περίοδο του καλοκαιριού κάθε Τετάρτη, τις πρωινές ώρες, που το σχολείο λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του κοινού.

 

Τις δράσεις του σχολείου μας σε αυτή την κατεύθυνση μπορείτε να δείτε μέσα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

 

5. Ευχαριστήριο του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων προς το  !ο  Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας