Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας στο Δημοτικό Σχολείο Κλειδίου Κύριο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας στο  Δημοτικό Σχολείο Κλειδίου

Τη Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2022 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του σχολείου μας για ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (Πυρκαγιάς, Σεισμών), βρέθηκε στον χώρο μας.

 

Ο διοικητής, αντιπύραρχος κ. Γρηγόριος Γερόπουλος, έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση και συζήτησε με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς. Μίλησε στα παιδιά για τη διαφορά ανάμεσα στη φωτιά και την πυρκαγιά και ενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους με τα πειράματά του και έλυσε όλες τιςαπορίες τους.

 

Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον τηνενημέρωση. Αφού οι μαθητές και οι μαθήτριες κατανόησαν τα μέτρα πυροπροστασίας,έκαναν πρακτική εξάσκηση στον προαύλιο χώρο του σχολείου με τη χρήση του πυροσβεστήρα

 

Έτσι, μέσα από τη βιωματική προσέγγιση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κατανόησαν τιςδυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος του Πυροσβέστη, καθώς και τησημαντικότατη και σπουδαία προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

 

Το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Κλειδίου ευχαριστούν θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας, τον Διοικητή και το Πυροσβεστικό σώμα τόσο για την παρουσίαση όσο και για την κοινωνική προσφορά τους καιεύχεται καλή δύναμη στο σημαντικό τους έργο.

 

Με εκτίμηση,Ο Διευθυντής του Σχολείου,Σαράντης Βασίλης

1231.jpg

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας