Η σχολική γιορτή για την 25η Μαρτίου στο δημοτικό σχολείο Νησίου Κύριο

Η σχολική γιορτή για την 25η Μαρτίου στο δημοτικό σχολείο Νησίου

 203 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, μια ηρωική στιγμή στην ιστορία του έθνους μας. Μια στιγμή που σηματοδότησε την απαρχή του αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.

 

Η Επανάσταση του 1821 δεν ήταν μόνο ένας αγώνας για ελευθερία, αλλά και για αξίες όπως η δημοκρατία, η ισότητα και η δικαιοσύνη. Αξίες που υιοθέτησαν οι Έλληνες και τις οποίες οφείλουμε να διατηρήσουμε ζωντανές και σήμερα με πρωταρχική την αξία της ελευθερίας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία μας, να μαθαίνουμε από τις νίκες του παρελθόντος αλλά και από τα λάθη που έχουν γίνει αλλά κυρίως να χτίζουμε ένα σημαντικό μέλλον για όλους στην Ελλάδα.

 

Με αφορμή την 25η Μαρτίου, οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Νησίου, ανέβασαν μια θεατρική παράσταση αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821. Μέσα από την παράσταση, οι μαθητές έζησαν και ξαναζωντάνεψαν σημαντικές στιγμές του αγώνα, ενώ παράλληλα απέδειξαν το ταλέντο και την καλλιτεχνική τους ευαισθησία. Με καταπληκτικές στολές ο καθένας τους μπήκε στον ρόλο που υποδυόταν και μετέφεραν τους θεατές –γονείς και συμμαθητές τους- σε εκείνη την εποχή, ενώ τα τραγούδια τους θύμισαν σε όλους την ιστορία μας.

 

Η παράσταση ήταν άριστα οργανωμένη με πολύ ωραία σκηνικά και συγκίνησε και ενθουσίασε το κοινό, ενώ παράλληλα βοήθησε όλους τους μαθητές να κατανοήσουν βαθύτερα το νόημα της 25ης Μαρτίου.

 

Πάρα πολλά μπράβο στους εκπαιδευτικούς του σχολείου Κανάκη Γαβριήλ, Χλιάρα Ελένη και Τσαλκιτζή Δήμητρα που ανέλαβαν να σκηνοθετήσουν όλη την παράσταση αλλά και στη Διευθύντρια του σχολείου Παπαποστόλου Κατερίνα που χρόνια τώρα αποδεικνύει έμπρακτα την υποστήριξή της στους συναδέλφους της που επιθυμούν μέσα από τις τέχνες να γιορτάσουν σημαντικές μέρες μνήμης.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας