Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 3ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Κύριο

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 3ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 3ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου με τίτλο «Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευση, Σύγχρονη και Ασύγχρονη: Μέθοδοι, Ιδέες και Πρακτικές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», το οποίο διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, με την υποστήριξη του Δήμου της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας, στις 1 και 2 Οκτωβρίου του 2021.


Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στο συνεδριακό χώρο της ΕΡΙΑ και σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα από το υγειονομικό πρωτόκολλο μέτρα.


Στο συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Δημήτρης Πυρινός, ο Δήμαρχος της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας κ. Νικόλαος Καρανικόλας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Μπαχαράκης και ο κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος, ως πρώην Δ/ντής Α/θμιαςΕκπ/σης Ημαθίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Θανάσης Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Νίκος Αγγελίδης.

 


Το συνέδριο περιελάβανε οκτώ θεματικές ενότητες, με προσεγγίσεις στην διδακτική και τις πρακτικές της τηλεκπαίδευσης. Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, πρωτοπόροι στο θέμα, ο κ. Αναστασιάδης Παναγιώτης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Κουτρομάνος Γεώργιος, Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Λαμπρινός Νικόλαος, Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο κ. ΜπράτιτσηςΘαρρενός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Οι 25 εκπαιδευτικοί εισηγητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συνέδρων, γεγονός που αποτυπώθηκε με την συνεχή τους παρουσία, την ενεργή τους αλληλεπίδραση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

 


Να σημειωθεί ότι ήταν το πρώτο δια ζώσης παιδαγωγικό συνέδριο πανελλαδικά από την έναρξη των μέτρων της πανδημίας, καιγια πρώτη φορά υπήρχεταυτόχρονη ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση μέσω του δικτυακού καναλιού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Ημαθίας, στο YouTube. Ένα επίκαιροσυνέδριο, με θεματολογία που θα απασχολεί για αρκετά χρόνια ακόμα την επιστημονική κοινότητα.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας