Πανελλαδικές 2022: Πρεμιέρα για τις εξετάσεις Κύριο

Πανελλαδικές 2022: Πρεμιέρα για τις εξετάσεις

Με τους υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ γίνεται σήμερα η «πρεμιέρα» των Πανελλαδικών εξετάσεων.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελλαδικών που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ ξεκινούν σήμερα με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, ενώ αύριο οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ θα κάνουν «ποδαρικό», ομοίως, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Έκθεση).

 

Με την απόφαση για τον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών ως ώρα έναρξης εξέτασης για τις Πανελλαδικές 2022 ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το μάθημα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

 

Υπενθυμίζεται ότι η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

 

Πανελλαδικές 2022: Το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων

 


Ο πίνακας με το πρόγραμμα εξέτασης των ειδικών μαθημάτων των Πανελλαδικών:

πανελλήνιες / πανελλαδικές

Σε ό,τι αφορά τα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης: μέχρι τις 08:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ., μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ. μέχρι τις 16:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 16:30 μ.μ. και μέχρι τις 12:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:30 μ.μ.

 

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα: - των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες, - των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες, - του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά. - για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο. - για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

 

Αναφορικά με την Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2022- 23 ορίζεται ως προθεσμία διεξαγωγής το διάστημα από την Τετάρτη 15-6-2022 μέχρι και την Τρίτη 28-6-2022.

 

 


Στις φετινές Πανελλαδικών θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου ο «κόφτης» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ενώ και τα μόρια που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι θα υπολογιστούν με διαφορετικό τρόπο.

 

Το υπουργείο Παιδείας ανάρτησε ταυτόχρονα τους πίνακες με τους εισακτέους, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι ο αριθμός τον εισακτέων δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας