Πανελλήνιες 2020: Μειώνεται κατά 30% η εξεταστέα ύλη - Ιδανικά θα ολοκληρωθούν έως 15 Ιουλίου Κύριο

Πανελλήνιες 2020: Μειώνεται κατά 30% η εξεταστέα ύλη - Ιδανικά θα ολοκληρωθούν έως 15 Ιουλίου

Σε περικοπή της εξεταστέας ύλης έως και 30% στα Μαθηματικά, αλλά και περικοπή 25%-27% σε άλλα μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις, προχωράει η κυβέρνηση, με βάση τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Πάνω από 30% είναι η περικοπή της ύλης σε Ιστορία, Κοινωνιολογία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Χημεία, και Ανάπτυξη Εφαρμογών (Πληροφορική).

Στα Μαθηματικά έγινε περικοπή της ύλης κατά 30%, ενώ καμία αλλαγή δεν υπάρχει στην ύλη της Νεοελληνικής γλώσσας και της Λογοτεχνίας.

Σε όλα τα υπόλοιπα μαθήματα η μείωση είναι κατά 25 με 27%.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Όπως τονίζει για την μείωση της ύλης των Πανελληνίων 2020 το υπουργείο Παιδείας λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ' τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων.

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών.

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του κορωνοϊού, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

H υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ για τις Πανελλήνιες 2020.

Αναφερόμενη στο θέμα των Πανελληνίων εξετάσεων, η κ. Κεραμέως υποστήριξε πως η ύλη είναι καθορισμένη από πέρυσι, όμως λόγω της της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, λόγω κορονοϊού, μειώθηκε και περιορίζεται «στην ύλη που έχει διδαχτεί μέσα στη φυσική, σχολική τάξη».

Το ποσοστό μείωσης της εξεταστέας ύλης κυμαίνεται από 27-28%, ανάλογα το μάθημα, και ενίοτε ξεπερνά αυτό το ποσοστό, πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων, επανέλαβε πως ο στόχος είναι να πραγματοποιηθούν όσο πιο κοντά στις προκαθορισμένες ημερομηνίες. «Δεν έχει αλλάξει κάτι από αυτά που λέμε το τελευταίο διάστημα», σχολίασε η κ. Κεραμέως.

«Σταθερή επιδίωξη είναι να μην μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στον Ιούνιο. Στόχος είναι οι Πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου ιδανικά», όμως το Υπουργείο δεν είναι σε θέση να εξαγγείλει τις ακριβείς ημερομηνίες καθώς όλα εξαρτώνται από τον ρυθμό εξάπλωσης του COVID-19.

Εξάλλου, σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια, ο Απρίλιος είναι μάλιστα ο πλέον καθοριστικός μήνας για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας