Στην Αθήνα η ΣΤ΄ τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας στα πλαίσια του προγράμματος επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων και στο Εργαστήρι Δημοκρατίας Κύριο

Στην Αθήνα η ΣΤ΄ τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας στα πλαίσια του προγράμματος επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων και στο Εργαστήρι Δημοκρατίας

Το τριήμερο 8-3-24 έως 10-3-24 στα πλαίσια του προγράμματος επισκέψεων Δημοτικών Σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων και συμμετοχή στο Εργαστήρι Δημοκρατίας , η ΣΤ΄ τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε την Αθήνα.
Η αναχώρηση έγινε την Παρασκευή 8-3-2024 και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι μαθητές επισκέφτηκαν στις Θερμοπύλες τα μνημεία προς τιμήν των Σπαρτιατών και των Θεσπιέων αλλά και τον λόφο του Κολωνού όπου βρίσκεται και το θρυλικό επίγραμμα του Σιμωνίδη του Κείου.

 


Στη συνέχεια μετά την άφιξη στην Αθήνα επισκεφτήκαμε το κτίριο της Βουλής όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου ,στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενημερώθηκαν για την ιστορία του και παρακολούθησαν μέρος της συνεδρίασης της ολομέλειας όπου και έγινε η σχετική αναγγελία . Οι μαθητές μας απέσπασαν τα εύσημα από τους υπεύθυνους για τις γνώσεις , τη συμπεριφορά , την πειθαρχία και το ήθος τους .Τους μαθητές υποδέχτηκαν οι Βουλευτές του νομού μας Απόστολος Βεσυρόπουλος και Αναστάσιος Μπαρτζώκας τους οποίους ευχαριστούμε ολόψυχα.

 


Στις 9-3-2024 επισκεφθήκαμε στο βράχο της Ακρόπολης τα Προπύλαια τον Παρθενώνα , το Ερέχθειο, καθώς το χώρο στον οποίο κυματίζει η Ελληνική σημαία στη Βορειοανατολική πλευρά της Ακρόπολης στο σημείο όπου στις 30 Μαΐου 1941 οι αγωνιστές Μανώλης Γλέζος και Λάκης Σάντας κατέβασαν τη ναζιστική σημαία.

 


Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης συνοδεία εξειδικευμένου ξεναγού και αφού ολοκληρώθηκε η ξενάγηση ,διά της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου φθάσαμε στο Μοναστηράκι όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν ξεκουράστηκα και γευμάτισαν.

 


Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το θρυλικό «Θωρηκτό Αβέρωφ» όπου έγινε ενημέρωση για την ιστορία του και τη σημασία του για το πολεμικό Ναυτικό της Πατρίδας μας. Επισκεφθήκαμε επίσης την Τριήρη « Ολυμπιάς» που βρίσκεται στο Άλσος ελληνικής ναυτικής παράδοσης.

 

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο εντυπωσιακό «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

 


Ακολούθως οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν στο Θέατρο «Βρετάνια» την παράσταση «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» στην οποία πρωταγωνιστεί ο συντοπίτης μας Άκης Σακελλαρίου.

 


Στις 10-3-24 ακολούθησε η επίσκεψη στο Εθνικό – Ιστορικό Μουσείο η οποία έδωσε ένα διαφορετικό χρώμα στην επίσκεψη καθώς οι μαθητές είδαν από κοντά αντικείμενα, στολές , έγγραφα που υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια. Επίσης επισκέφτηκαν την ιστορική αίθουσα συνεδριάσεων της παλιάς Βουλής και κάθισαν στα έδρανα από όπου δημηγορούσαν οι σημαντικότεροι πολιτικοί άνδρες της νεοελληνικής Ιστορίας.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την πόλη της Χαλκίδας όπου οι μαθητές παρατήρησαν το φαινόμενο της παλίρροιας στο στενό του Ευρίπου.

 


Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επιστροφή στην Αλεξάνδρεια στις 22.00 .


Εκπαιδευτικοί , μαθητές και γονείς έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από την σημαντική αυτή εμπειρία.


Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

 

 

Με εκτίμηση.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΣ
MSc of Science in Management
& Organization of Educational Units
ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας