Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας έμαθε για την ανακύκλωση... παίζοντας! (φώτο-βίντεο) Κύριο

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας έμαθε για την ανακύκλωση... παίζοντας! (φώτο-βίντεο)

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και παιχνιδιού έμαθαν για την ανακύκλωση οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας το πρωί της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου 2020.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου πραγματοποιήθηκε ομιλία για την ανακύκλωση από τον Δασολόγο Αλέξανδρο Χατζημηνιάδη, ο οποίος μίλησε για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα προς το περιβάλλον της ανακύκλωσης υλικών όπως το χαρτί, το πλαστικό και το μέταλλο.

Στη συνέχεια ο γλάρος "Ερμής" ζήτησε βοήθεια από τα παιδιά για να μαζέψουν όλα τα σκουπίδια που υπήρχαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, έτσι οι μαθητές στα πλαίσια του παιχνιδιού φόρεσαν τα γάντια τους και μάζεψαν τα χαρτάκια από την αυλή του σχολείου.

Στα χαρτιά ήταν γραμμένα ανακυκλώσιμα υλικά και με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, τα παιδιά, τα τοποθετούσαν στον κατάλληλο κάδο ώστε να μάθουν να ξεχωρίζουν ποιο υλικό μπορεί να τοποθετηθεί στον ανάλογο κάδο.

Στο σχολικό συγκρότημα από σήμερα θα υπάρχουν προς χρήση οι κάδοι ανακύκλωσης όπου τα παιδιά και οι γονείς θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να πετάνε τα ανακυκλώσιμα υλικά τους ενώ τους κάδους έχει αναλάβει  η ιδιωτική εταιρία ανακύκλωσης του κ. Βασίλη Κίτσα.

Στην κάμερα του Alexandriamou.gr μίλησαν για την εκδήλωση αλλά και για την ανακύκλωση ο υπεύθυνος του εγχειρήματος και μέλος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας, κ. Μάκης Μαυρίδης και ο δασολόγος Αλέξανδρος Χατζημηνιάδης.

Με βάση την νέα εγκύκλιο που απέστειλε η υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να εφαρμόσουν πρόγραμμα ανακύκλωσης και να αποκτήσουν γωνιές ανακύκλωσης.

Με βάση τα όσα προβλέπει η πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, κάθε σχολική μονάδα πρέπει να διαθέτει κάδους διαφορετικού χρωματισμού για τη συλλογή διαφορετικών υλικών σε συγκεκριμένα σημεία του σχολικού συγκροτήματος ως εξής:

1. Καφέ κάδος για τη συλλογή βιοαποβλήτων

2. Κίτρινος κάδος για τη συλλογή χαρτιού και έντυπου υλικού

3. Μπλε κάδος για τη συλλογή πλαστικών και μετάλλων

Τέλος, εξετάζεται η τοποθέτηση επιπλέον κάδων για τη συλλογή οικιακών μπαταριών και μικρών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, που θα αναζητηθούν από τα αντίστοιχα συστήματα διαλογής.

Επιμέλεια άρθρου: Έφη Στεφ. Καραγιάννη

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας