Βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία με πρωταγωνιστές αθλητές του Α.Σ. ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ και τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας! Κύριο

Βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία με πρωταγωνιστές αθλητές του Α.Σ. ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ και τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας!

Βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία με πρωταγωνιστές αθλητές του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ν.Ημαθιας ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ και τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας!

 

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία έζησαν την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας που συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία με αφορμή το πρόγραμμα " Έλα στη θέση μου" και τα "Παραολυμπιακά Αθλήματα" που υλοποιεί το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ν. Ημαθίας ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ σε συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία, την ΔΔΕ Ημαθίας και το BEACTIVEHELLAS.

 

Προσπάθησαν να γράψουν και να διαβάσουν με τη γραφή Braille, έπαιξαν ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ, έκαναν τη λεγόμενη «πορεία εμπιστοσύνης» όπου χωρίστηκαν σε ζευγάρια και ένας εξ’ αυτών είχε δεμένα τα μάτια του και με τη βοήθεια του άλλου προσπάθησαν να οδηγηθούν σε χώρους του σχολείου, κινήθηκαν με τα αμαξίδια για να μπορέσουν να καταλάβουν πόσο φιλικό και προσβάσιμο είναι το σχολείο τους στα άτομα με κινητική αναπηρία.

 

Παράλληλα, οι μαθητές του τμήματος απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με το πόσο προσβάσιμο είναι το σχολείο τους και για τα συναισθήματα που ένιωσαν μέσα από τις βιωματικές δράσεις που συμμετείχαν.

 

Ενσυναίσθηση, συμπερίληψη, συνεργασία και επικοινωνία. Αυτοί ήταν οι στόχοι που έθεσαν οι εκπαιδευτικοί και η Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου που διοργάνωσαν αυτές τις βιωματικές δράσεις ώστε να βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας και ουσιαστικής επικοινωνίας και να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες δυσκολίες των ανθρώπων με κάποια μορφή αναπηρίας, - μπαίνοντας στη θέση τους – ώστε να αναπτυχθεί η ενσυναίσθηση και να καλλιεργηθεί ο σεβασμός στα ΑμεΑ.


Μέσα από τέτοιες δράσεις που ξεφεύγουν από τον ξύλινο λόγο και είναι εκτός της αίθουσας διδασκαλίας οι μαθητές αφομοιώνουν και ευαισθητοποιούνται για κοινωνικά ζητήματα.

 

Άλλωστε απαραίτητη προϋπόθεση για τον σεβασμό αυτών των ανθρώπων αποτελεί η αναγνώριση της ιδιαιτερότητας και η αποδοχή της διαφορετικότητάς τους.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του σχολείου κο Κωνσταντίνο Κούγκα και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του τμήματος.


Τέτοιες δράσεις καλλιεργούν σχέσεις αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης.


Στο τέλος του σχολικού έτους, με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι δραστηριότητες που διενεργούνται από τα σχολεία θα παρουσιαστούν στην Αλεξάνδρεια και στη Βέροια όπου τα σχολεία θα πιστοποιούνται ως σχολεία-πρεσβευτές.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας