112: Απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και μετακίνηση σε δάση και εθνικούς δρυμούς

112: Απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και μετακίνηση σε δάση και εθνικούς δρυμούς

Υπό τον φόβο των πυρκαγιών που μαίνονται σε ολόκληρη τη χώρα, η κυβέρνηση προχωρά δραστικά μέτρα. Έτσι με μήνυμα του 112, ενημερώνει πως απαγορεύεται μέχρι και την προσεχή Δευτέρα την διέλευση μετακίνηση και παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς και άλση.

 

Το μήνυμα του 112, ανέφερε:

 

«Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 αν εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς».

 

Επιπλέον, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

 

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως., π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

 

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας