55χρονος έτρωγε μηλόπιτα στον δρόμο και πέθανε από πνιγμό

55χρονος έτρωγε μηλόπιτα στον δρόμο και πέθανε από πνιγμό

Τη ζωή του έχασε ένας 55χρονος στην Κοζάνη που πνίγηκε καθώς έτρωγε ένα κομμάτι γλυκό ενώ περπατούσε. Όλα ξεκίνησαν όταν ο άντρας επισκέφτηκε τον αδερφό του και εκείνος τον κέρασε ένα κομμάτι μηλόπιτα, το οποίο έφαγε στη διαδρομή. Ξαφνικά ο άνδρας πνίγηκε από το γλυκό και τελικά πέθανε από ανακοπή και πνευμονική εμβολή.


Σοκαρισμένη η κόρη του

 

«Πήγε να δει τον θείο μου. Ο θείος μου του έδωσε μηλόπιτα και στον δρόμο μάλλον την έφαγε και πνίγηκε και ο πνιγμός έφερε την ανακοπή, πνευμονική εμβολή και επειδή έπεσε κάτω ήταν εγκεφαλικά νεκρός μετά», είπε στο MEGA η κόρη του θύματος φανερά συντετριμμένη.

 

Ο άτυχος 55χρονος έπεσε στο έδαφος και η κόρη του καταγγέλλει πως πέρασαν τουλάχιστον τρία άτομα εκ των οποίων κανένα δεν τον βοήθησε. «Ένας γείτονας ειδοποίησε τον θείο μου, ο θείος μου του έκανε ΚΑΡΠΑ, συνήλθε, αλλά ο εγκέφαλός του ήταν χωρίς οξυγόνο πάνω από 15 λεπτά. Αν ο γείτονας έκανε ίσως ΚΑΡΠΑ πριν ειδοποιήσει τον θείο μου, αν κάποιος έκανε ΚΑΡΠΑ πριν ειδοποιήσει τον θείο μου… Τον περάσανε τουλάχιστον τρεις χωριανοί».

 

Αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον αδελφό του και έδειχνε σημάδια ενθαρρυντικά, το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο όπου και αφαιρέθηκε το κομμάτι της μηλόπιτας και διασωληνώθηκε. Τα 15 λεπτά που είχε μείνει ήδη όμως χωρίς οξυγόνο μάλλον ήταν μοιραία.

 

«Μετά από τις εξετάσεις που του έκαναν, τις αξονικές και όλα αναλυτικά, βρήκαν αυτό το κομμάτι γλυκού στον λαιμό. Οι γιατροί τον περιποιήθηκαν στο ‘Μαμάτσειο’, πέσαν πάνω του.

 

«Πήγε, έκατσε έξι μέρες στο νοσοκομείο ‘Άγιος Παύλος’, τα ίδια κάναν και εκεί, τον επισκέφτηκα τελευταία μέρα, του είπα ότι θα φροντίζω την οικογένειά του, όπως έκανα όλα τα χρόνια», λέει η αδερφή του 55χρονου.

 

«Κατέληξε» στο νοσοκομείο

 

Από τις 29 Οκτωβρίου ο άτυχος άνδρας έδωσε μεγάλη μάχη, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, πριν από δύο μέρες άφησε την τελευταία του πνοή. Τραγική ειρωνεία, πως εκείνη τη μέρα θα γιόρταζε την επέτειο γάμου με τη γυναίκα του και πριν από έναν μήνα μάλιστα, πάντρεψε την κόρη του.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας