«Αγριεύει» o Kαιρός τις επόμενες ώρες

23 Σεπ 2023
«Αγριεύει» o Kαιρός τις επόμενες ώρες

Την ώρα που η Ελλάδα μετράει ακόμα τις πληγές της από την κακοκαιρία Daniel, ένα νέο κύμα πλησιάζει και μάλιστα... απειλητικό, με την κόντρα των μετεωρολόγων να συνεχίζεται

 

Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο την Παρασκευή (22/09) έκανε γνωστό πως ένα νέο σύστημα με βροχές και καταιγίδες θα «χτυπήσει» την Ελλάδα και την πολύπαθη Θεσσαλία, με την πρόγνωση να γίνεται εν μέσω μιας πρωτοφανούς κόντρα ανάμεσα στους μετεωρολόγους!

 

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

 

Πιο αναλυτικά:

 

Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

 

Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.

 

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

 

Δεδομένου ότι μεσολαβούν πάνω από δύο εικοσιτετράωρα από την έναρξη των ισχυρών φαινομένων, η ΕΜΥ θα ανανεώνει τα έκτακτα δελτία της ανά δωδεκάωρο και οι επικαιροποιήσεις των εκτάκτων δελτίων θα αποτελούν συνέχεια του παρόντος δελτίου.

 

Ποιες περιοχές θα δεχτούν το μεγαλύτερο όγκο νερού

 

Συναγερμός έχει σημάνει στον κρατικό μηχανισμό μετά το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το νέο κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται προ το πυλών και αναμένεται να χτυπήσει την χώρα μας.

 

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και με διάρκεια ενώ θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και της Θεσσαλίας που ακόμη μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία «Daniel».

 

Ήδη χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και δεύτερη. Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

 


Επιστρέφει ο εφιάλτης στην πολύπαθη Θεσσαλία

 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη, κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και πιθανότατα το Ιόνιο.

 

Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, τρέμουν στην ιδέα πως μια νεροποντή θα «χτυπήσει» ξανά τα σπίτια τους, μετά την κακοκαιρία Daniel. «Μπροστά μας έχουμε χειμώνα, δεν ξέρουμε ακόμη αν θα βρέξει πολύ. Άνθρωποι πνίγηκαν, υπήρξαν τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες», αναφέρουν μεταξύ άλλων κάτοικοι στο MEGA.

 

Οι κάτοικοι σε αρκετά χωριά της Θεσσαλίας προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν κάποιες βδομάδες μετά τη φονική κακοκαιρία. Η στάθμη των υδάτων σε πολλά σημεία ξεπερνά τα 2 μέτρα και κανείς δεν θέλει να σκέφτεται ότι μία νέα κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τις ήδη επιβαρυμένες περιοχές τους.

 

 

Συνεχίζεται η κόντρα των μετεωρολόγων

 

Την ίδια ώρα, έχει ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στους μετεωρολόγους αναφορικά με το ποιος προέβλεψε πρώτος το νέο κύμα κακοκαιρίας αλλά και την έντασή του!

 

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είχε κάνει ανάρτηση την περασμένη Τετάρτη (20/9) κάνοντας λόγο για κακοκαιρία με πολλές βροχές που θα χτυπήσει τη Θεσσαλία.

 

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, χωρίς να κατονομάσει τον συνάδελφό του, απάντησε λέγοντας ότι «όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο».

 

Μετά τη διάψευση της πρόγνωσης του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, για νέα ισχυρή κακοκαιρία, από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, ο μετεωρολόγος του OPEN έριξε... λάδι στη φωτιά με μία ειρωνική ανάρτηση.

 

«Αλήθεια τώρα; Βγήκε έκτακτο για επικίνδυνο καιρό; Μα μερικές ώρες πριν για πόλεμο Μετεωρολόγων διάβαζα και κάτι καρφιά... Είναι και η Θεσσαλία μέσα στο έκτακτο; Βρε μήπως και βλέπω όνειρο; Μπα, ξύπνιος είμαι, το μοντέλο μας ευθυγραμμίζεται με το έκτακτο. Ή μήπως το έκτακτο ευθυγραμμίστηκε με το μοντέλο μας; Ποιος να ξέρει...», έγραψε στο facebook o Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας