Ανατροπή στις ταυτότητες: Τέλος οι επισκέψεις σε φωτογράφο, με δικές τους φωτογραφίες οι ενδιαφερόμενοι, μεγάλες αντιδράσεις Κύριο

Ανατροπή στις ταυτότητες: Τέλος οι επισκέψεις σε φωτογράφο, με δικές τους φωτογραφίες οι ενδιαφερόμενοι, μεγάλες αντιδράσεις

Άμεση ανάκληση της ΚΥΑ που δίνει την δυνατότητα στους πολίτες και τα Αστυνομικά Τμήματα να βγάζουν μόνοι τους τις φωτογραφίες για την έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων, ζητούν επαγγελματικοί κλάδοι φωτογράφων και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

 

Ειδικότερα, την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε τροποποίηση της υπ’ αρ. 8200/0-297647/10.4.2018 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών» στην οποία το άρθρο 6 .1.α αναφέρει: «Μία (1) φωτογραφία, σε ψηφιακή μορφή, η οποία θα εκδίδεται με μέριμνα του ενδιαφερόμενου, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του εγγράφου 9303 του ICAO ίδιας ως άνω απόφασης», προστίθενται τα εξής:

 

«Η φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται είτε απευθείας από τις αρχές έκδοσης, είτε θα την προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος εντός εξωτερικού ψηφιακού δίσκου μνήμης (τύπου usb stick), με τις προδιαγραφές του προηγούμενου εδαφίου.

 

Εφόσον, ο ενδιαφερόμενος έχει πρόσβαση στην εφαρμογή myPhoto του gov.gr, η ως άνω φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές και να αναρτάται από τους πιστοποιημένους επαγγελματίες φωτογράφους στην εν λόγω εφαρμογή, απ’ όπου την ανακτά ο υπάλληλος της αρμόδιας Αρχής έκδοσης», όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, κ. Ηρακλής Σολιόπουλος.


Χάνονται περισσότερα εισοδήματα για τους φωτογράφους

 

Εξάλλου, όπως επεσήμανε στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, κ. Σπύρος Διαμαντόπουλος, δεν πρόκειται για συντεχνιακό θέμα – αναφέροντας ενδεικτικά πως οι φωτογράφοι ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν για τα εισοδήματα που χάθηκαν από τις αλλαγές στα διαβατήρια, από την επέκταση του χρόνου διάρκειάς τους από 5 σε 10 χρόνια και υπογράμμισε πως οι ίδιοι είχαν προτείνει και στηρίξει τη δημιουργία του myFoto gov προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα και να αποτρέπεται η φοροδιαφυγή.


Deal κυβέρνησης - εταιρείας;

 

«Είναι σαφές ότι η ΓΣΕΒΕΕ είναι στο πλευρό της Ομοσπονδίας όχι από υποχρέωση, αλλά γιατί το αίτημα τους να ανακληθεί η συγκεκριμένη ΚΥΑ είναι αντικειμενικά λογικό. Προσπαθήσαμε να μην ολιγοπωληθεί αυτό το κομμάτι της αγοράς από συγκεκριμένη εταιρία.

 

Δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός, λίγο πριν τις εκλογές, να μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο μέσω της συγκεκριμένης διάταξης ώστε να αναλάβει συγκεκριμένη εταιρεία το εν λόγω έργο», τόνισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στη συνέντευξη τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ, την Τρίτη.

 

Για να συμπληρώσει ο κ. Καββαθάς, πως έπρεπε να ληφθεί τουλάχιστον υπόψη από την Κυβέρνηση το 12ετές εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον οικονομικών, δημοσιονομικών και υγειονομικών κρίσεων που βίωσε και βιώνει και ο κλάδος των φωτογράφων, κυρίως δε όταν συγκεκριμένες τροποποιήσεις του αποστερούν βασικά έσοδα για την επιβίωσή του, τη στιγμή μάλιστα που και το κράτος επωφελείται εξίσου από τα έσοδα καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα φοροδιαφυγής.

 

«Οι θέσεις μας ταυτίζονται» είπε ο Πρόεδρος του ΣΕΚΑΦ – Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών, Αντιπροσώπων & Εμπόρων Φωτογραφικών Ειδών & Συστημάτων Εικόνας κ. Πέτρος Αγκοπιάν, «καθώς τόσο ο πολίτης με 3.500 φωτογραφεία βγαίνει κερδισμένος και το Κράτος από τα έσοδα και τη μηδενική φοροδιαφυγή»

 

Στη συνέντευξη παρευρέθηκε και ο Βουλευτής και Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ανατολικής Αττικής, κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος ανέφερε « Δεν είναι συντεχνιακό το αίτημά σας. Το Υπουργείο ακύρωσε το συγκεκριμένο διαγωνισμό μία φορά με το που ανέλαβε την διακυβέρνηση και άλλη μία τώρα, κάνοντας προφανές πως στόχος του είναι να κατευθύνει τον διαγωνισμό σε συγκεκριμένο ανάδοχο και ότι ως έγνοια δεν έχει την ασφάλεια στα δημόσια έγγραφα.

Συνεχίζει την ίδια πολιτική συρρίκνωσης των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων», ισχυρίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας