Άρωμα Βορείου Ελλάδος στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. – Σκούμας, Μαυρόπουλος και Δούβαλης στην πεντάδα των αντιστρατήγων Κύριο

Άρωμα Βορείου Ελλάδος στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. – Σκούμας, Μαυρόπουλος και Δούβαλης στην πεντάδα των αντιστρατήγων

Αρχηγός, Επιτελάρχης και “Βορειοελλαδάρχης” επιλέχτηκαν από τη Θεσσαλονίκη

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το μεσημέρι οι κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη θέση του αρχηγού του Σώματος τοποθετήθηκε ο Κωνσταντίνος Σκούμας. Μπορεί να κατάγεται από την Άρτα, όμως η τελευταία του θέση ήταν αυτή του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος. Από τον Ιούλιο του 2019 ο κ. Σκούμας είχε την έδρα του στον 5ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

 

Στον ίδιο όροφο βρισκόταν μέχρι χθες και το γραφείο του υποστρατήγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης. Σήμερα από το πρωί βρίσκεται στην Αθήνα καθώς το Συμβούλιο Κρίσεων τον τοποθετεί στη θέση του Προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Ο κ. Μαυρόπουλος έχει καταγωγή από τη Δράμα.

 

Τη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Γιώργος Δούβαλης, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος. Μετά από πολλά χρόνια ο κ. Δούβαλης, ο οποίος κατάγεται από τα Ιωάννινα, θα μετακομίσει από την Κατσιμίδη στη Μοναστηρίου. Οι κύριοι Μαυρόπουλος και Δούβαλης υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη από την ημέρα που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. το 1993 έως και σήμερα.

 

Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, Γεώργιος Γιάννινας, ενώ Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος θα αναλάβει ο Γιώργος Κανέλλος.

 

thestival.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας