Έρχονται «σκληρά κρύα»: Πότε θα μπει στην «κατάψυξη» η Ελλάδα

Έρχονται «σκληρά κρύα»: Πότε θα μπει στην «κατάψυξη» η Ελλάδα

Τέλος στην παρατεταμένη άνοιξη έρχεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, που προειδοποιούν για πολικές αέριες μάζες που κινούνται με κατεύθυνση τη νότια Ευρώπη και τη χώρα μας.

 

Για ψυχρή εισβολή με χιόνια και τσουχτερό κρύο προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, καθώς πολικές αέριες μάζες κινούνται προς τη χώρα μας.

 

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «σκληρά κρύα» αναμένονται στη χώρα μας εντός του Φεβρουαρίου, με τον καιρό να αλλάζει από το πρώτο κιόλας δεκαήμερο.

 

Αιτία θα είναι το «ατμοσφαιρικό βουνό» που θα κινηθεί προς τη Μεγάλη Βρετανία, ανοίγοντας τον δρόμο στις πολικές αέριες μάζες να έρθουν προς τη νότια Ευρώπη και τη χώρα μας.

 

Τα σκληρά κρύα θα πρέπει να τα περιμένουμε μέσα στον Φεβρουάριο πλέον όπου θα πρέπει αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό να κινηθεί πιο βόρεια και να βοηθήσει τις πολικές αέριες μάζες να κινηθούν προς την περιοχή μας, τόνισε ο κ. Μαρουσάκης.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, για το διάστημα έως το τέλος Ιανουαρίου, ο καιρός θα είναι γενικώς άστατος, με τις βροχές να εναλλάσσονται με ηλιοφάνεια, ωστόσο η θερμοκρασία θα πέσει σε πιο συμβατές με την εποχή θερμοκρασίες.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι, μάλιστα, και η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, που εκτιμά ότι ο καιρός θα αλλάξει στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

 

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, ο μετεωρολόγος, έδωσε νέα στοιχεία για την αλλαγή που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο 21-22 Ιανουαρίου, καθώς κρύες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη φαίνεται πως θα πλησιάσουν προς την περιοχή μας και θα μας θυμίσουν ότι ακόμη βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα.


Μικρό «θερμό διάλειμμα» βλέπει ο Αρναούτογλου από την Κυριακή

 

Ωστόσο, πριν από το σύστημα αυτό και ξεκινώντας από την προσεχή Κυριακή, θερμές μάζες που έρχονται από τη βόρεια Αφρική θα ανεβάσουν ξανά τον υδράργυρο στη χώρα. Κατά κύριο λόγο, οι νοτιάδες θα επηρεάσουν την περιοχή μας από την επόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

 

Στη συνέχεια, όμως, φαίνεται ότι μετά τις 21 με 22 Ιανουαρίου ο υδράργυρος θα υποχωρήσει και, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, «δεν θα έρθει κάποια ιδιαίτερη παγωνιά, όμως θα θυμηθούμε ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα».

 

Αυτή η πτώση της θερμοκρασίας δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιες περιοχές θα επηρεάσει και πόσο, καθώς τις επόμενες ημέρες θα φανεί εάν θα έρθουν και κάποια φαινόμενα μαζί με το κρύο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας