Καιρός - Αρναούτογλου: Δροσιά και μπόρες τον Δεκαπενταύγουστο - Ακολουθεί έντονο κύμα ζέστης Κύριο

09 Αυγ 2022
Καιρός - Αρναούτογλου: Δροσιά και μπόρες τον Δεκαπενταύγουστο - Ακολουθεί έντονο κύμα ζέστης

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου - Αναλυτική πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

 

Με σχετική δροσιά θα κυλήσει το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου. Ο ίδιος, προειδοποιεί παράλληλα για κατά τόπους έντονη αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες κυρίως στην ενδοχώρα και στα ορεινά των νησιών τις θερμές μέχρι και τις πρώτες βραδινές κυρίως ώρες. «Ανήμερα του 15Αύγουστου η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά και μόνο στα ορεινά της ενδοχώρας», υπογραμμίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

 

Όπως τονίζει, ζέστη θα επικρατήσει από 17 έως 21 Αυγούστου με σταδιακή μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας από τις 22 Αυγούστου και μετά.

 

Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου, παρουσίασε τις θερμοκρασίες μέχρι και τις 20 Αυγούστου στην Ελλάδα. Όπως διευκρινίζει, οι θερμοκρασίες αφορούν τη μέση μέγιστη θερμοκρασία για τα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα, αλλά και στη νότια Κρήτη υπολογίστε έως και 1-2 βαθμούς υψηλότερη τη θερμοκρασία. Στα ορεινά, παράκτια, νησιά Αιγαίου, Κρήτη υπολογίστε 3-5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

 

«Σχετική δροσιά το τριήμερο του 15Αύγουστου με ΕΝΤΟΝΗ ΟΜΩΣ κατά τόπους αστάθεια (ΜΠΟΡΕΣ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ) κυρίως στην ενδοχώρα και στα ορεινά των νησιών τις θερμές μέχρι και τις πρώτες βραδινές κυρίως ώρες! Ανήμερα του 15Αύγουστου η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά και μόνο στα ορεινά της ενδοχώρας!

 

Πολλή ζέστη από 17 έως 21 Αυγούστου (διαβάστε προσεκτικά το μετεώγραμμα) με σταδιακή μικρή υποχώρηση της από τις 22 Αυγούστου και μετά! Το μελτέμι στο Αιγαίο θα πέσει σταδιακά από την ερχόμενη Παρασκευή και από το Σάββατο 13/8 και μέχρι τις 16/8 δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 4-5 μποφόρ με σταδιακή μικρή πρόσκαιρη όμως μόνο ενίσχυση κυρίως από τις 19 με 20 του μηνός».

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας