Λίνα Τουπεκτσή: Τα Μήλα Ροδοχωρίου πρωταγωνιστές στις διεθνείς αγορές

Λίνα Τουπεκτσή: Τα Μήλα Ροδοχωρίου πρωταγωνιστές στις διεθνείς αγορές

Γράφει η Λίνα Τουπεκτσή - Γεωπόνος, Πολιτευτής ΝΔ Ημαθίας, Συντονίστρια Γρ. Αγροτικών Φορέων ΝΔ Ημαθίας

 

Σχεδόν το σύνολο των χαρακτηριστικών που καθορίζουν την ποιότητα των μήλων μπορούν να μετρηθούν και να ταξινομηθούν. Οι καταναλωτές αξιολογούν τα μήλα από την εμφάνισή τους (χρώμα, μέγεθος, σχήμα, κλπ.) και από την ποιότητά τους.

 

Καταναλωτές και παραγωγοί μπορεί να μην συμφωνούν πάντα για τα χαρακτηριστικά που θα επιθυμούσαν σε μια ποικιλία.

 

Για να υπάρξει ικανοποίηση των καταναλωτών, οι ποικιλίες πρέπει να πληρούν υψηλά πρότυπα τόσο για την υφή όσο και για τη γεύση. Η υφή περιλαμβάνει την σφριγηλότητα, την τραγανότητα και την χυμότητα, ενώ η γεύση περιλαμβάνει τη γλυκύτητα, την πικρή γεύση και το άρωμα.

 

Τα δικά μας μήλα Ροδοχωρίου έχουν εξαιρετικό επίμηκες σχήμα με χρώμα έντονο βαθύ κόκκινο χρώμα με γραμμώσεις, διαφορετικότητα μεγεθών και εξαιρετικό άρωμα. Είναι επίσης τραγανό και διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Η υφή του μήλου Ροδοχωρίουσυνήθως υπερτερεί της γεύσης αφού ο καταναλωτής καταλαβαίνει πρώτα τη σφριγηλότητακαι μετά τη σάρκα του μήλου καθώς με το δάγκωμα τα κύτταρα σπάνε και η ζουμερή του γίνεται εμφανής.

 

Οι αισθητήρες γεύσης αντιλαμβάνονται τα γευστικά χαρακτηριστικά της γλυκύτητας (σάκχαρα) και της ξινής γεύσης (μηλικά οξέα) και αποκαλύπτεται η ποιότητα του δικού μας μήλου.

 

Τα μήλα Ροδοχωρίου εκτός της εξαιρετικής τους ποιότητας, έχουν και ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή και συνεπώς διαθέτουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ώστε το brand Μήλα Ροδοχωρίου να πρωταγωνιστήσει στην Ελληνική και στις διεθνείς αγορές.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας