Μάνα, μητέρα, μαμά! Χρόνια πολλά!

12 Μαϊ 2024
Μάνα, μητέρα, μαμά! Χρόνια πολλά!

Μάνα, μητέρα, μαμά. Τρεις λέξεις που κλείνουν μέσα τους ομορφιά, τρυφερότητα, στοργή, αφοσίωση και ατελείωτη αγάπη.

 

Γιορτή της Μητέρας σήμερα, Κυριακή 12 Μαΐου 2024, και την τιμητική του έχει το πιο αγαπημένο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο.

 

Μαμά, Μανούλα, Μάνα, Μανουλίτσα όπως και να τη φωνάζουμε η Μητέρα μας είναι μία και μοναδική. Πηγή της ζωής και της πρώτης πνοής.

 

Ζεστή αγκαλιά μέρα - νύχτα. Το χάδι της, οι συμβουλές της είναι αξία ζωής, κίνητρο έμπνευσης στις δύσκολες αλλά και στις χαρούμενες στιγμές μας. Η παρουσία της ή η απουσία της καθορίζει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

 

Η Γιορτή της Μητέρας είναι ο εορτασμός της ανιδιοτελούς αγάπης που νιώθει η κάθε μητέρα για το παιδί και την οικογένειά της. Στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

 

Η διάσημη συγγραφέας Agatha Christie όρισε την αγάπη της μητέρας ως: "Η αγάπη της μάνας για το παιδί της είναι μοναδική στον κόσμο. Δεν ξέρει κανέναν νόμο, οίκτο, τα προγραμματίζει όλα, και συνθλίβει όλα τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο του".

 

Στην Αρχαία Ελλάδα την άνοιξη τιμούσαν την Γαία, που συμβόλιζε την μάνα Γη, τη μητέρα όλων, θεών και ανθρώπων και στη συνέχεια τη Ρέα, σύζυγο του Κρόνου, μητέρα του Δία και θεά της γονιμότητας.

 

Στο Χριστιανισμό η μητέρα του Ιησού, η Παναγία, είναι η απόλυτη μορφή της μητρότητας.

 

Ο εορτασμός της σύγχρονης "γιορτής της μητέρας" στην Ελλάδα, άρχισε το 1929.

 

Είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε το πρόσωπο που μας έφερε στη ζωή. Είτε ζει, είτε όχι. Στην γυναίκα που μας γέννησε, ή μας μεγάλωσε ή μας υιοθέτησε.

 

Χρόνια Πολλά μαζί με όλη μας την αγάπη σε κάθε μάνα.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας