Ματαιώνονται και φέτος τα πανηγύρια στο Αιγίνιο και στον Αγ. Μάμα Κύριο

Ματαιώνονται και φέτος τα πανηγύρια στο Αιγίνιο και στον Αγ. Μάμα

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν τα δυο μεγαλύτερα πανηγύρια της Βόρειας Ελλάδας, καθώς η επιδημιολογική πορεία και τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν οδήγησαν τους διοργανωτές στην απόφαση να ματαιώσουν τις μεγάλες εμποροπανηγύρεις.

 

Στις αρχές της εβδομάδας, η επιτροπή εμποροπανήγυρης του δήμου Πύνδας Κολινδρού αποφάσισε την ματαίωση του πανηγυριού του Αιγινίου, που θα διεξαγόταν στις 12-19 Σεπτεμβρίου και χθες η απόφαση έγινε δεκτή από το δημοτικό συμβούλιο. «Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει με ασφάλεια, καθώς δεν είναι ένας χώρος με περίφραξη, όπως για παράδειγμα η ΔΕΘ, όπου μπορείς να κάνεις καταμέτρηση επισκεπτών και να ελέγχεις ποιος μπαίνει. Στο Αιγίνιο έρχονται επισκέπτες από παντού, έμποροι , καλλιτέχνες, πλανόδιοι κ.α. και δεν μπορείς να ελέγξεις πότε και από που θα μπουν» δηλώνει στο makthes.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παππάς για τους λόγους που αποφάσισαν την ματαίωση του πανηγυριού.

 

Έως τις 5 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα και η ματαίωση του πανηγυριού στον Αγ. Μάμα, που θα διεξαγόταν 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον Χρήστο Γκούτζιο, πρόεδρο του Εμπορικού Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Μάμαντος ΑΕ, το πανηγύρι ματαιώνεται για τους ίδιους λόγους όπως και στο Αιγίνιο. Θεωρούν αδύνατο να ελεγχθούν οι επισκέπτες αλλά και να τηρηθούν όλα μέτρα από τους εμπόρους. «Είναι αδύνατον να ελεγχθούν οι επισκέπτες από σεκιούριτι, μπαίνουν από παντού. Επίσης, θα έπρεπε να δεχθούμε λιγότερους εμπόρους. Είναι όλοι συνεργάτες χρόνων, ποιον να απορρίπταμε...» αναφέρει ο κ. Γκούτζιος στο makthes.gr.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας