Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη για την Εθνική Επέτειο της 25η Μαρτίου

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη για την Εθνική Επέτειο της 25η Μαρτίου

25η Μαρτίου 1821, ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας.

 

 

Με απέραντο σεβασμό, τιμούμε και γιορτάζουμε τη διπλή γιορτή του Έθνους, για την Πατρίδα και τον Ελληνισμό, για την Παναγιά και την Ορθοδοξία.
Η Ελληνική Επανάσταση αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο και ορόσημο ηρωισμού, αγώνων ελευθερίας και εθνικής ανεξαρτησίας που δεν παύει να εμπνέει τις προσπάθειες όλων μας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις.

 


Συγχρόνως, για την Ορθοδοξία, η 25η Μαρτίου συνδέεται με το ελπιδοφόρο και χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Μας υπενθυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του Ελληνισμού και το μοναδικό διαχρονικό μήνυμα «Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος».
Οι πολεμικές συρράξεις που εξελίσσονται στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Ευρώπη, διαταράσσουν την ειρήνη και φέρνουν τον κόσμοστα πρόθυρα μιας γενικευμένης σύρραξης, ξυπνώντας τις θλιβερές μνήμες των Παγκοσμίων Πολέμων, όπου η ανθρωπότητα πλήρωσε με εκατομμύρια θύματα. Ευχόμαστε να επικρατήσει ψυχραιμία και λογική.

 


Η αλληλεγγύη, ο σεβασμός της ελευθερίας και της δημοκρατίας, η αγάπη για το συνάνθρωπο, η πίστη στο Θεό και στη δύναμη της προσπάθειας, αποτελούν σπουδαία εφόδια για όλους μας, είναι η ιερή παρακαταθήκη των ηρώων - αγωνιστών του 1821, που σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Χρόνια Πολλά Ημαθία, χρόνια πολλά Ελλάδα!

 

 

Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης
Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας