• 020-nikos-methoni.jpg
  • 040-corteva.jpg
  • 080-kontesidis.jpg
  • 100-mpoukas.jpg
  • 200-sensation.jpg
  • 500-melenio.jpg
  • 600-jetoil.jpg
  • 800-silk-design.jpg
  • 900-miloi-karanikas.jpg
Previous Next Play Pause
  • 060-aas-security.jpg
  • 080-tragiopoulos.jpg
  • 090-giagkoglou.jpg
  • 150-corteva.jpg
  • 200-espresso.jpg
  • 500-pikefi.jpg
  • 600-teletes-nikolopoulou.jpg
Previous Next Play Pause
  • Αρχική
  • Τα εν δήμω εν οίκω
  • Πολιτιστικά-Εκκλησιαστικά
  • Αστυνομικά
  • Αθλητικά
  • Αγροτικά
  • Επιχειρείν
  • Επικοινωνία
  • Φαρμακεία
  • Περισσότερα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Καιρός
    • Θέσεις Εργασίας
    • Αγγελίες
    • Τεχνολογία
    • Εκπαίδευση
    • Υγεία
    • Γενικά
    • Βιβλιοθήκη Απόψεων
    • Κυτίο Παραπόνων Πολιτών
    • WEBTV

Νέο εβδομαδιαίο Μενού συνταγών-14/1/19-20/1/19-Τι θα φάμε σήμερα; Κύριο

14 Ιαν 2019
Γενικά
  • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΜΕΝΟΥ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΜΕΝΟΥ
Νέο εβδομαδιαίο Μενού συνταγών-14/1/19-20/1/19-Τι θα φάμε σήμερα;

Το Alexandriamou.gr έψαξε και βρήκε ένα νοστιμότατο μενού για την εβδομάδα που διανύουμε για όλες τις γυναίκες και κυρίως τις μαμάδες που δεν ξέρουν τι να μαγειρέψουν για τις οικογένειες τους, εύκολες καθημερινές συνταγές για όλα τα γούστα για έναν δυνατό μεταβολισμό(απαραίτητες θρεπτικές ουσίες) δίνοντας μια νόστιμη απάντηση στο ερώτημα "τι θα φάμε σήμερα;".

Δευτέρα-Πατάτες γιαχνί με αυγά

Εβδομαδιαιο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές:14/1/19-20/1/19

Υλικά Συνταγής

 

6 πατάτες
3 κρεμμύδια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτές
6 αυγά
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή 1 δαφνόφυλλο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη ξινομυζήθρα
βραστό νερό

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τις πατάτες με αυγά στην κατσαρόλα, καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε ελαιόλαδο μέσα σε κατσαρόλα να μελώσουν (όχι να ξανθύνουν) για 8-10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και βραστό νερό – τόσο, ώστε να καλυφθούν οι πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο ή θυμάρι και ρίχνουμε τα αυγά (τη φωτιά την έχουμε σβήσει). Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 4 λεπτά. Σερβίρουμε με ξινομυζήθρα.

Τρίτη-Μπουκίτσες κοτόπουλου κοκκινιστές με πιλάφι

Εβδομαδιαιο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές:14/1/19-20/1/19

Υλικά συνταγής

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου (πόδι χωρίς κόκκαλο ή στήθος) σε μικρά κυβάκια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρεδάκια
1 κουτί κομματάκια κονκασέ 400 γρ.
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
500 ml ζωμό κότας
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ [προαιρετικά]
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. κανελογαρύφαλλο
1 κ.γ. ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Για συνοδευτικά:
Ρύζι μπασμάτι
γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδα με μεγάλο τηγάνι με καπάκι και σοτάρετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου για 4-5 λ μέχρι να ροδίσουν καλά απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από το τηγάνι με σουρωτή κουτάλα, τα βάζετε σε πιατέλα, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Προσθέτετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε, σε μέτρια θερμοκρασία, τα κρεμμύδια και τα καρότα για 5-6 λ. Βάζετε πάλι στο τηγάνι το κοτόπουλο και το σκόρδο, ανακατεύετε και μόλις ζεσταθεί καλά “σβήνετε” με το κρασί. Αφήνετε να εξατμισθεί καλά το αλκοόλ.
Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, τα κανελογαρύφαλλα, τη πάπρικα, το τζίντζερ [προαιρετικά] και ανακατεύετε γρήγορα για 1/2 λεπτό να “βγάλουν” τα αρώματά τους. Προσθέτετε αμέσως το ζωμό κότας, τα ντοματάκια κονκασέ, σκεπάζετε το φαγητό και σιγοβράζετε για 20 λ.
Αλατοπιπερώνετε το φαγητό και το σιγοβράζετε για ακόμα 15 λ περίπου μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο [ανάλογα αν έχετε προτιμήσει φιλέτο από μπουτάκι ή στήθος]. Ξεσκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε για 10 λ ακόμα να σιγοβράζει μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα.
Σερβίρετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου ζεστές πασπαλισμένες με φυλλαράκια μαϊντανού και το συνοδεύετε με ρύζι μπασμάτι [βλέπε συνταγή εδώ] και γιαούρτι στραγγιστό.

Τετάρτη-Nοστιμότατο χειμωνιάτικο τουρλού (της Ντίνας Νικολάου)

Εβδομαδιαιο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές:14/1/19-20/1/19

Υλικά

3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μπουκιές
1 σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε μπουκιές
3 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
1 ρέβα, καθαρισμένη και κομμένη σε μπουκιές
1-2 φλιτζάνια κυβάκια από ψίχα κολοκύθας
1-2 χούφτες φρέσκα μανιτάρια
2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κυδώνι, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
φουντίτσες από 1 μπρόκολο
1 κουταλιά ξερό θυμάρι
1 κουταλιά ξερό δεντρολίβανο, τριμμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

1. Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέτεις 1 ποτήρι νερό, ανακα­τεύεις καλά και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC, για 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν.
2. Αφήνεις να κρυώσει λίγο και σερβίρεις.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Ντίνας Νικολάου «Μόνος στην κουζίνα», εκδόσεις Μίνωας.

Πέμπτη-Χοιρινό με πένες αλλιώτικο από τα άλλα

Εβδομαδιαιο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές:14/1/19-20/1/19

Υλικά
4 μερίδες

 

1 κιλό χοιρινό για τηγανιά
1 χαρτι μακαρονια πενες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 χρωματιστές πιπεριές
1 κουτι μανιταρια
2 κ/γ κουρκουμα
1 κρεμα γαλακτος
1 κουπα ελαιόλαδο
αλατι
πιπερι
1 κουπα νερο

Οδηγίες

1.Τσιγαρίζουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.

2. Όταν το κρέας λιώνει προσθέτουμε τις χρωματιστές πιπεριές και το κουτί με τα μανιτάρια

3. Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές

4. Ρίχνω τα μακαρόνια αφου τα εχω βρασει ήδη.

5. Ρίχνω τον κουρκουμα

6. Ρίχνω τη κρεμα γαλακτος

7. Και το αφήνω να παρει δυο βρασεις

Παρασκευή-Μαυρομάτικα με ντοματίνια και σπανάκι στην κατσαρόλα

Εβδομαδιαιο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές:14/1/19-20/1/19

Υλικά (για 4 άτομα)

250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και χοντροκομμένο (είτε αγοράζουμε περίπου 1½ κιλό, γιατί κατά το καθάρισμα έχει φύρα, είτε παίρνουμε έτοιμο, καθαρισμένο και πλυμένο, σε σακουλάκι στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 – 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες, ή 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
100 ml ελαιόλαδο
1/2 μάτσο άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
40 ml χυμός λεμονιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο με τα κρεμμυδάκια και το καρότο για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε τα μαυρομάτικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 – 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε με ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπαστούν τα φασόλια, και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για περίπου 1- 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το φαγητό να γίνει και να μείνει με το λάδι του.

Τέλος, ρίχνουμε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού, ανακινούμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σάββατο-Τσιπούρες με λαχανικά στο φούρνο!!!

Εβδομαδιαιο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές:14/1/19-20/1/19

Υλικά:

 

5 τσιπούρες
2 κολοκυθάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκάλι πιπεριά
2 κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο σκόνη, πάπρικα.

Τσιπούρες με λαχανικά στο φούρνο!!!

Υλικά:

 

5 τσιπούρες
2 κολοκυθάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκάλι πιπεριά
2 κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο σκόνη, πάπρικα

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Πλένουμε τα ψάρια τα τοποθετούμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας, στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα και λίγο ελαιόλαδο.
Τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας.
Αραδιάζουμε τα λαχανικά τριγύρω, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 25 με 30 λεπτά.
Στα μισά σχεδόν του χρόνου γυρνάμε το ψάρι. σερβίρουμε με λαδολέμονο.
Γίνεται πεντανόστιμο!!!
Τα λαχανικά βάζετε όση ποσότητα θέλετε και μπαχαρικά σύμφωνα με τη προτίμηση σας.

Κυριακή-Πρωτότυπο γιουβέτσι με μοσχαρίσιο πόδι και σπαγγέτι.

Εβδομαδιαιο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές:14/1/19-20/1/19

Συστατικά:

1/3 φλ.ελαιόλαδο
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 1/2 κιλά μοσχαρίσιο ποδαράκι ολόκληρο και με το κόκκαλό του
400 γρ ψιλοκομμένο ντοματάκι
αλάτι και πιπέρι
500 γρ. σπαγγέτι ή παρόμοιο ζυμαρικό

μυζήθρα

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν για 15 λεπτά στον ατμό.

Ρίχνουμε τα ντοματάκια και 3 φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε.

Προσθέτουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ξεκολλάει σχεδόν από το κόκκαλο.

Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο αλάτι προσθέτουμε τα ζυμαρικά και σιγοβράζουμε μέχρι να είναι έτοιμα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μαζί με το κρέας πασπαλίζοντας με τριμμένη μυζήθρα.

πηγή: dady-cool.gr

 
Tweet
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail

Σχετικά Άρθρα

  • Υπέροχες γεύσεις Δέρας! Πέμπτη 10/11 και το μενού έχει
  • Υπέροχες γεύσεις Δέρας! Δευτέρα 7/11 και το μενού έχει...
  • Υπέροχες γεύσεις Δέρας! Τετάρτη 3/11 και το μενού έχει...
  • Υπέροχες γεύσεις Δέρας! Τετάρτη 2/11 και το μενού έχει...
  • Υπέροχες γεύσεις Δέρας! Παρασκευή 30/9 και το μενού μας έχει...
επιστροφή στην κορυφή

Corteva

Μούφα Το Καρπούζι

Kalazitzidis Bros

AAS Security

Τραγιόπουλος

Οίκος Τελετών Κοντεσίδης

Μελένιο

Οίκος Τελετών Νικολοπούλου

Παγάκια Εσκιμώος

Silk & Design

Μύλοι Καρανίκας

Γιαγκόγλου Καφές

arthrografoi

logo

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 

Copyright © Alexandriamou.gr
Goto Top
  • Αρχική
  • Τα εν δήμω εν οίκω
  • Πολιτιστικά-Εκκλησιαστικά
  • Αστυνομικά
  • Αθλητικά
  • Αγροτικά
  • Επιχειρείν
  • Επικοινωνία
  • Φαρμακεία
  • Περισσότερα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Καιρός
    • Θέσεις Εργασίας
    • Αγγελίες
    • Τεχνολογία
    • Εκπαίδευση
    • Υγεία
    • Γενικά
    • Βιβλιοθήκη Απόψεων
    • Κυτίο Παραπόνων Πολιτών
    • WEBTV

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Μάθε περισσότερα

Συμφωνώ

Cookies

Τα «cookies» είναι αρχεία δεδομένων που στέλνει ένας ιστότοπος στον υπολογιστή σας κατά την περιήγηση σας στον ιστότοπο. Αυτά τα αρχεία δεδομένων περιλαμβάνουν δεδομένα τα οποία επιτρέπουν στον ιστότοπό μας ή σε τρίτους να θυμούνται σημαντικές πληροφορίες που θα κάνουν πιο αποδοτική και χρήσιμη για εσάς τη χρήση του ιστότοπου.

Στον ιστότοπό μας δεν χρησιμοποιούμε απαραίτητα cookies. Χρησιμοποιούμε όμως cookies τρίτων και συγκεκριμένα σε συνεργασία με την Google για να σας παρέχουμε α) σημαντικές ως προς εσάς διαφημίσεις, β) ενημερωτικά βίντεο από τις ειδήσεις μας (YouTube) και, γ) σημαντικό περιεχόμενο αναλύωντας τις επισκέψεις προς τον ιστότοπό μας (Google Analytics).

Όταν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας αποδέχεστε την χρήση των παραπάνω cookies. Χρησιμοποιούμε το Google Analytics για να λαμβάνουμε ανώνυμα στατιστικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπό μας.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του φυλλομετρητή σας για να απενεργοποιήσετε, ή να ενεργοποιήσετε εκ νέου, τα cookies στον ιστότοπό μας.