Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του καινοτόμου Εκπαιδευτικού Προγράμματος της ΔΔΕ Ημαθίας και της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας ''ΜΑΘΕ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥ ΚΑΙ ΣΩΣΕ'' Κύριο

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του καινοτόμου Εκπαιδευτικού Προγράμματος της ΔΔΕ Ημαθίας και της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας ''ΜΑΘΕ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥ ΚΑΙ ΣΩΣΕ''

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ

 

 

 

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του καινοτόμου Εκπαιδευτικού Προγράμματος της ΔΔΕ Ημαθίας και της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας «ΜΑΘΕ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥ ΚΑΙ ΣΩΣΕ» που απευθύνεται στους μαθητές-τριες και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Βέροιας.

 

 

 

Η παρουσίαση προγράμματος κ εκπαιδευτών έγινε στα γραφεία της ΔΔΕ Ημαθίας με τον Διευθυντή κ. Αλατζόγλου να θεωρεί πως με αυτή την πρωτοβουλία κάνουμε τα σχολεία μας ασφαλή και τα παιδιά μας πιο ενεργητικά με την εκμάθηση των ανάλογων δεξιοτήτων για τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής.

 

 

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας, κα Συρμούλα Τζήμα -Τόπη, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας κα. Μπατσαρά Γεωργία, οι Σύμβουλοι Τομέα Υγείας Πρόνοιας - Ευεξίας κα Κατσιούρα Αικατερίνη και Παιδαγωγικής ευθύνης του ΕΠΑΛ Βέροιας , κα Μπαμπαλώνα Ελένη καθώς και η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, κα Καλτσίδου Σοφία.

 

 

 

Κύριος σκοπός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να καταρτίσει τη σχολική κοινότητα, σε θέματα Πρόληψης, Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, με ενδεικνυόμενο τρόπο. Δευτερευόντως, ενδυναμώνει τους μαθητές/-τριες μέσα από την ανάπτυξη ατομικών δεξιοτήτων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γίνουν ενεργοί πολίτες.

 

 

 

 

Στόχοι του προγράμματος είναι η μετάδοση ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ (χειρισμοί αντιμετώπισης θύματος πνιγμονής από ξένο σώμα, θύματος πνιγμού, αναίσθητου θύματος, θύματος χωρίς φυσιολογική αναπνοή, ΚΑΡΠΑ, κλήση σε Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης), στη βελτίωση του επιπέδου άνεσης ενός θύματος και στην αποτροπή επιδείνωσης μιας κατάστασης, ΜΕΧΡΙ την άφιξη των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης.

 

 

 

Το πρόγραμμα που έχει δυο φάσεις , θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα υλοποιηθεί από τους Εκπαιδευτές της Ομάδας Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών της ΔΔΕ Ημαθίας Παπαγιάννη Αλεξάνδρα, Τσιρανίδου Γεωργία, Χρυσοστομίδου Μαρία, Γιαννακοβίτη Δημήτριο και Ντανάση Ιωάννα. Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση η βραβευμένη από τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Πρώτων βοηθειών, εκπαιδευτικός και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Ευρωπαικού Συμβουλίου Αναζωογόνησης κ της Αμερικανικής Καρδιολογικής εταιρείας, κ. Κούτλα Γεωργία.

 

 

 

Η πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε με την πιστοποίηση δύο εκπαιδευτικών από τα σχολεία της Βέροιας. Η πιστοποίηση που πραγματοποιήθηκε τέλη Σεπτεμβρίου από εκπαιδευτές της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας έχει διεθνή ισχύ και αποδίδει τον τίτλο του «πιστοποιημένου ανανήπτη».

 

 

 

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί, στη δεύτερη φάση θα αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα σχολεία και στην ομάδα εκπαίδευσης. Θα βοηθήσουν με την ενημέρωση και συγκέντρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών για την επικείμενη εκπαίδευση τους καθώς και την επιλογή της αντίστοιχης ημερομηνίας.

 

 

Οι εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιούνται Παρασκευή απόγευμα ή Σάββατο πρωί και η διάρκεια τους θα είναι περίπου 2-3 ώρες ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.

 

 

 

Η ΔΔΕ Ημαθίας πρωτοπορεί και καινοτομεί!

 

 

 

Κάνουμε τα σχολεία της Ημαθίας ασφαλή με γνώσεις ζωής!

 

 

 

Γίνετε και εσείς κρίκοι της αλυσίδας επιβίωσης!

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας