Πρωτοβουλία για το Παιδί: Ας δείξουμε όλοι σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των παιδιών

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Ας δείξουμε όλοι σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των παιδιών

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να γίνονται αναφορές και δημοσιεύσεις ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ανηλίκων θυμάτων κακοποίησης, που αναπαράγονται από δημοσιογράφους χωρίς να ελέγχουν πάντα τις πηγές τους.


Η αναπαραγωγή και οι επαναλαμβανόμενες αναδημοσιεύσεις σχετικά με το ιστορικό κακοποίησης παιδιών, προσβάλουν την προσωπικότητα τους, αναβιώνουν το τραύμα τους καιεπιβαρύνουν περισσότερο την ήδη δυσχερή καθημερινότητά τους.


Στην Πρωτοβουλία για το Παιδί,σεβόμενοι τα δικαιώματα των παιδιών, εργαζόμαστε εχέμυθα και με πολλή προσοχή χειριζόμαστε τις περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών και νέων χωρίς να δημοσιοποιούμε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με αυτές, ενημερώνοντας αποκλειστικά και μόνο τις αρμόδιες υπηρεσίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε.Δικό μας μέλημα είναι να παρέχουμε εξατομικευμένη, εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη φροντίδα στα παιδιά και στους εφήβους που προστατεύουμε, με έμφαση στη θεραπεία του τραύματος.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί καλεί όλους να συμβάλλουν στην προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και να σταματήσουν οι αναδημοσιεύσεις προσωπικών τους δεδομένων.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας