''Πρωτοβουλία για το Παιδί'' - Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: ''Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της εφηβικής παραβατικότητας'' Κύριο

''Πρωτοβουλία για το Παιδί'' - Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: ''Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της εφηβικής παραβατικότητας''

«Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της εφηβικής παραβατικότητας»

 

 

Απολογισμός του προγράμματος «Υποστήριξη της Ολιστικής Λειτουργίας του Κέντρου Θεραπείας Τραύματος» με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος ΜΑΤΙΛΝΤΑ.

 

 

Το κοινωφελές ίδρυμα Matilda μέσω της Πρόεδρου του κ. Ερριέτας Κούρκουλου – Λάτση έχει κύριο καταστατικό σκοπό την προστασία των παιδιών από κάθε μορφής κακοποίηση, εγκατάλειψη, παραμέληση και εκμετάλλευση καθώς και την προαγωγή και προάσπιση των θεμελιωδών και αναφαίρετων δικαιωμάτων τους. Για την υλοποίηση του σκοπού του το Ίδρυμα υποστηρίζει και συνεργάζεται στενά με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχουν την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα παρέμβασης σε θέματα παιδικής προστασίας, με στόχο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης ή παραμέλησης.

 

 

Στην Ημερίδα αυτή  θα αναφερθούμε στη γεωγραφική χαρτογράφηση, αλλά και στη χαρτογράφηση των σχέσεων μεταξύ εφήβων και νεαρών ενηλίκων, οι οποίοι προβαίνουν σε επικίνδυνες και παρορμητικές συμπεριφορές που συχνά συνιστούν παράβαση των νόμων . Με άλλα λόγια, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της ανάλυσης του κοινωνικού δικτύου που σχεδιάζεται τα τελευταία 3 χρόνια, από το 2020 έως το 2023. Τι είναι μια απεικόνιση κοινωνικού δικτύου; Ουσιαστικά είναι ένα μεγάλο κοινωνιόγραμμα.

 

 

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας, Κεντρικής 3 στη Βέροια, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 από τις 11.00 πμ έως τις 14.00 μμ. (ώρα προσέλευσης – εγγραφές 10:30 π.μ.).

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας