Πύρινος εφιάλτης στη χώρα - Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Κέρκυρα, Ρόδο, Αίγιο και Κάρυστο - Οι εξελίξεις στα μέτωπα Κύριο

Πύρινος εφιάλτης στη χώρα - Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Κέρκυρα, Ρόδο, Αίγιο και Κάρυστο - Οι εξελίξεις στα μέτωπα

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι εκατοντάδες πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοια σε Κέρκυρα, Ρόδο, Αίγιο και Κάρυστο

 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με εθελοντές στη Ρόδο, την Κέρκυρα, το Αίγιο, την Κάρυστο και την Υλίκη, ενώ με το πρώτο φώς τις ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

 

Για έβδομη μέρα συνεχίζεται η πυρκαγιά στη Ρόδο. Η φωτιά φαίνεται να είναι σε ύφεση. Στη δυτική πλευρά, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις σε εστίες στον Ασκληπιείο και στα Λαερμα. Ανατολική πλευρά πάει καλά, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις νότια Απολλωνα-Στεφανιας προ Μαλωνα. Επιχειρούν ένα CL-415 και 3 Τρακτορες.

 

Την ίδια ώρα μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Κάρυστο. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις. Το βράδυ ανοίχτηκε ζώνη με χωματουργικά προς Πλατανιστός αλλά εξακολουθεί να έχει ενεργό μέτωπο. Επιχειρούν ένα CL-215 και 2 CL-415, ενώ θα σταλεί και ένα Ε/Π.

 

Στην Κέρκυρα, η πυρκαγιά περιορίστηκε στα χωριά Σάντα και Μεγγουλα. Εξακολουθεί να υπάρχει ενεργό μέτωπο ψηλά σε Βιλατουροι και Απολύσει, όπου γίνεται προσπάθεια σε μέτωπο 300 μέτρων.

 

Επίσης, υπάρχει ενεργό μέτωπο στην Περίθεια απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Επιχειρούν ένα ΑΒ-214, 2 PZL και ένα Mi-8.

 

Στο Αίγιο υπάρχουν ενεργά μέτωπα σε Τράπεζα, όπου κόπηκε η φωτιά πριν μπει στα σπίτια, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις νότια από τον ορεινό όγκο του Διακοπτού από Μαρούσι προς Καθολικό. Επιχειρούν ένα ΑΒ-214, ένα S-64 και 2 CL-215.

 

Τέλος, σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στην Υλίκη, όπου δεν απειλείται κάποιος οικισμός και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 21 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας