Συλλυπητήρια μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τον Φώτη Καραβασίλη Κύριο

Συλλυπητήρια μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τον Φώτη Καραβασίλη

Συντετριμμένος είναι ο πολιτικός κόσμος της Ημαθίας που αδυνατεί να πιστέψει το δυσάρεστο νέο για τον θάνατο του Φώτη Καραβασίλη. Να θυμίσουμε πως η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 και ώρα 5:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο κέντρο της Βέροιας, ενώ η ταφή του θα γίνει στα κοιμητήρια της Ραχιάς.

Ακολουθούν δηλώσεις πολιτικών, φορέων και κομμάτων:

 

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

 

Η πόλη της Βέροιας έγινε σήμερα φτωχότερη. Έχασε έναν άνθρωπο με ήθος και αξιοπρέπεια, δυστυχώς πρόωρα και αναπάντεχα. Η είδηση του θανάτου του Φώτη Καραβασίλη σκόρπισε βαθιά θλίψη σε όλους μας για ένα πρόσωπο που υπήρξε ακλόνητος λειτουργός της Θέμιδος. Βρισκόταν στη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας αποκτώντας όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας του την εκτίμηση των συναδέλφων του αλλά και του συνόλου της κοινωνίας της πόλης, αφού ήταν μία προσωπικότητα κοινής αποδοχής. Το ήθος του, η εργατικότητα και η δίκαιη συμπεριφορά του τον συνόδευαν όλα τα χρόνια που υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του καθώς υπερασπιζόταν πάντα με αγάπη τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Ως ενεργό μέλος της Βέροιας, ο εκλιπών διακρινόταν για την προσήλωσή του στο καθήκον και την πίστη στις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά, πάντα αγωνιζόμενος για το καλό, το κοινό καλό. Από τα βάθη της καρδιά μου εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους συγγενείς και στους οικείους του. Καλό ταξίδι φίλε Φώτη.

 

Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον πρόωρο και αναπάντεχο θάνατο του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, Φώτη Καραβασίλη.

Ο εκλιπών υπηρέτησε τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας με ήθος και εργατικότητα και έχαιρε ευρύτατης εκτίμησης και αναγνώρισης από την κοινωνία της Ημαθίας. Το κενό που αφήνει η απώλειά του στη δικηγορική οικογένεια είναι δυσαναπλήρωτο.

Καλό ταξίδι Φώτη.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

Είμαι βαθιά θλιμμένος από την είδηση του θανάτου του φίλου, Φώτη Καραβασίλη. Η απουσία του μας στοιχίζει ήδη πολύ. Ξεχώριζε για το ήθος του, το δυναμισμό και την προσήνειά του. Κυρίως όμως, ο Φώτης ήταν ένας αυθεντικά ευγενής άνθρωπος. Θα μας λείψει πολύ! Συλληπητήρια στην οικογένεια του!

 

ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας υπέροχος άνθρωπος, μία δυναμική και πολυσχιδής προσωπικότητα, ένας άριστος Πολίτης, βυθίζοντας σε θλίψη συγγενείς, φίλους, συνεργάτες αλλά και ολόκληρο τον νομό Ημαθίας τον οποίον υπηρέτησε λαμπρά με διαφορετικούς αλλά εξίσου σημαντικούς ρόλους. Ως πολιτικό πρόσωπο, ως επιστήμονας, ως συνδικαλιστής, ως εθελοντής. Ο χαμός του Φώτη Καραβασίλη, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Βέροιας, αφήνει κενό δυσαναπλήρωτο σε όλους όσοι είχαμε τη χαρά να τον γνωρίζουμε αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, την οποία και κόσμησε με τη φωτεινή παρουσία και την άοκνη δραστηριοποίησή του από κάθε μετερίζι της. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΛΚΑΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

Μεγάλη θλίψη προκαλεί η απώλεια του φίλου, συναδέλφου, προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Φώτη Καραβασίλη. Ο Φώτης πάντα δίπλα σε όλους τους δικηγόρους και όχι μόνο, στους αγώνες του κλάδου, με μεγάλη κοινωνική και πολιτική προσφορά είχε καταφέρει με τον προσωπικό του αγώνα πολλά αλλά κυρίως να κερδίσει την συμπάθεια και την εκτίμηση μας. Με τίμησε και δεν ξεχνώ την στήριξή του στην αρχή της πολιτικής μου προσπάθειας το 2007, την παρέα και τις συχνές συζητήσεις που είχαμε. Φώτη καλό ταξίδι, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

 

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

Ανείπωτη θλίψη για την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συντρόφου Φώτη Καραβασίλη. Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Φώτης μας δεν είναι πια μαζί μας. Νικητής σε πολλές μάχες που έδινε, έχασε όμως την πιο σημαντική, άδικα, πρόωρα, άνισα. Για την Παράταξη μας ο Φώτης συμβόλιζε την ανιδιοτέλεια με την προσφορά. Μπήκε μπροστά στη πιο δύσκολη στιγμή και λάμπρυνε με την παρουσία του το ψηφοδέλτιο μας το 2015, σε καιρούς χαλεπούς για τον χώρο μας. Ο όρος αγωνιστής ολοκληρώνεται στο πρόσωπο του, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Το χαμόγελο και συνεχής διάθεση του για προσφορά ήταν και θα είναι αέναη παρακαταθήκη του σε όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του, που ήμασταν φίλοι και συνοδοιπόροι του. Ο Φώτης θα μας λείψει πολύ. Του υποσχόμαστε όμως ότι θα τον θυμόμαστε πάντα σαν ένα πολύτιμο κομμάτι της τοπικής ιστορίας του Κινήματος μας. Καλό ταξίδι αγαπημένε σύντροφε και λατρευτέ φίλε.

 

ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

Ο δικηγορικός κόσμος, αλλά και η κοινωνία της Ημαθίας θρηνεί σήμερα την απώλεια του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Φώτη Καραβασίλη. Ο Φώτης Καραβασίλης υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια σε κάθε βήμα που του επεφύλασσε η ζωή. Από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι το Δικηγορικό Σύλλογο και την ενασχόλησή του με τα κοινά και την πολιτική προέτασσε πάντοτε την κοινωνία, τους πολίτες, τον άνθρωπο. Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλουμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη θλίψη όλων μας για την απώλεια ενός πραγματικού αγωνιστή, ενός σπουδαίου ανθρώπου, ο οποίος είτε με την πραότητα και την ευγένειά του είτε με το χαμόγελό του πάντοτε στεκόταν αρωγός σε κάθε δίκαιο κοινωνικό αγώνα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ημαθιώτικης γης που θα τον σκεπάζει.

 

ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΣ - ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

 

Απώλεια τεράστια ο Φώτης μας. Πάλεψε και με τον κορωνοϊό. Όπως είχε μάθει να παλεύει για όλα. Αγωνιστής μια ζωή. Άνθρωπος καλοσυνάτος, αγαπητός κι αγαπημένος, πρόσχαρος, ανιδιοτελής, δουλευτάρης, έντιμος, ηθικός και ακέραιος. Κατείχε ένα από τα σπάνια χαρίσματα στην Πολιτική -Αυτοδιοικητική και Δικηγορική του πορεία. Να είναι ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ και από φίλους, αλλά και από αντιπάλους. Κοινή η πορεία μας, μετά τα 18.

Φοιτητάκια στην Κομοτηνή. Συναγωνιστές στην φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ). Σύντροφοι στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα στο ίδιο το Κίνημα. Συνοδοιπόροι στην Αυτοδιοίκηση. Από το 1995-1998, υπηρετήσαμε μαζί την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στο πρώτο αιρετό Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας, με Νομάρχη τον Ανδρέα Βλαζάκη. Αντινομάρχης αυτός, αντιπρόεδρος του Ν.Σ. εγώ. Κοινά οράματα, κοινές αγωνίες για τον τόπο μας, κοινές απόψεις για τα προβλήματα και κοινές προσπάθειες. Το ίδιο και στη Δικηγορία την οποία υπηρέτησε με σπάνιο ήθος και εντιμότητα.

Πρόσφατα, είχε επανεκλεγεί για 2η φορά Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, αποδεικνύοντας και το σημαντικό έργο που επετέλεσε ως Πρόεδρος, στεκόμενος πάντοτε με συμπόνοια και αλληλεγγύη στα προβλήματα των Δικηγόρων.

Πάνω απ'ολα όμως, ο Φώτης υπήρξε ένας εξαίρετος Άνθρωπος. Ένας άξιος και καλοσυνάτος σύζυγος και πατέρας. Το ίδιο εξαίρετη ήταν και επαγγελματική του πορεία και στάση. Εμείς οι δικηγόροι, γνωρίζουμε τις δυσκολίες του λειτουργήματός μας, και ο Φώτης ήταν πάντα αξιοπρεπής, συνετός, έντιμος, ηθικός, δίκαιος, αντικειμενικός και άκρως ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΣ.

Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες ακόμη από τις αρετές του χαρακτήρα του. Δεν μπορώ. Σφίχτηκε η καρδιά μου.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΑΔΕΛΦΕ. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΦΩΤΗ ΜΑΣ. Εκεί θα πας, γιατί εκεί ανήκεις.

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

Συγκλονισμένος από την απώλεια του Φώτη Καραβασίλη. Ο ενεργός πολίτης, ο προοδευτικός άνθρωπος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας δεν είναι πια μαζί μας. Ένας αγαπητός άνθρωπος σε όλους, ο οποίος ήταν πάντα με το χαμόγελο έφυγε τόσο άδικα. Αντίο Φώτη.

 

 

ΣΙΚΚΕΔ ΒΕΡΟΙΑΣ

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών Κέντρων Διασκέδασης και ψυχαγωγίας Βέροιας, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Φώτη Καραβασίλη. Ο Φώτης, υπήρξε ένας μεγάλος αγωνιστής της ζωής, που διακρίνονταν πάντα για το ήθος και τη διαρκή δράση του. Υπήρξε δικηγόρος και συνεργάτης του Σωματείου μας, αλλά πάνω από όλα φίλος. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

 

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον άδικο χαμό του Φώτη Καραβασίλη, η απώλεια του οποίου αφήνει μεγάλο κενό τόσο στο Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας τον οποίο υπηρέτησε από τη θέση του Προέδρου την τελευταία τετραετία, όσο και στην ευρύτερη δημόσια σφαίρα της τοπικής μας κοινωνίας.
Ο εκλιπών πέρα από την πολυετή συνδικαλιστική του δράση και την συμμετοχή του στην πολιτική ζωή του τόπου, υπήρξε έμπρακτα υποστηρικτής του εθελοντισμού με την εθελοντική του συμμετοχή σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία. Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στη μητέρα του Γιαννούλα, χρόνια υποστηρίκτρια του φιλανθρωπικού μας έργου, στην οικογένεια του και στους οικείους του και τους εύχονται την από Θεού παρηγοριά.

 

 ΔΕΕΠ- ΝΔ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, Φώτη Καραβασίλη, που επήλθε χθες 9-5-2022. Ο Φώτης Καραβασίλης εκτός από καταξιωμένος νομικός, ήταν επίσης ένας αγωνιστής, ένας άνθρωπος γεμάτος διάθεση προσφοράς και αρωγής προς τον συνάνθρωπο. Η απώλειά του θα είναι πραγματικά αισθητή στην Ημαθία και όχι μόνο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, καλό Παράδεισο να έχει.

Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας
Τομέας Δικαιοσύνης

 

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον πρόωρο και αναπάντεχο θάνατο του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, Φώτη Καραβασίλη.

Ο εκλιπών υπηρέτησε τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας με ήθος και εργατικότητα και έχαιρε ευρύτατης εκτίμησης και αναγνώρισης από την κοινωνία της Ημαθίας. Το κενό που αφήνει η απώλειά του στη δικηγορική οικογένεια είναι δυσαναπλήρωτο.

Καλό ταξίδι Φώτη.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας