Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους αγρότες στο Λουτρό Ημαθίας την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου Κύριο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους αγρότες στο Λουτρό Ημαθίας την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Την Κυριακή 3/12/2023 και ώρα 11π.μ., στο γήπεδο του Λουτρού θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους αγρότες του χωριού, με τα αγροτικά τους μηχανήματα για την ανάδειξη προβλημάτων που προέκυψαν από τους φετινούς παγετούς και της χαλαζόπτωσης. Καλούνται όλοι οι κάτοικοι να παρευρεθούν και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας.

 


Αιτήματα

 


1. Άμεση κοινοποίηση και πληρωμή εκτιμήσεων ζημιάς του παγετού του 2023.
2. Άμεση κοινοποίηση και πληρωμή εκτιμήσεων ζημιάς για το χαλάζι του 2023.
3. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνονται οι καλλιέργειες και από άλλα ζημιογόνα αίτια (π.χ. βροχόπτωση, ακαρπία), λόγω κλιματικής αλλαγής.
4. Ζητάμε κατώτερες εγγυημένες τιμές, οι οποίες να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να αφήνουν ένα εισόδημα, το οποίο να μας επιτρέπει να ζούμε τις οικογένειές μας και παράλληλα να μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας.

 


Υ.Γ 1


Μετα από υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά από βουλευτές της Ημαθίας για προκαταβολές μέχρι τον Αύγουστο του 2023, δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση μέχρι σήμερα.

 


Υ.Γ 2

 

Κατόπιν των προαναφερθέντων οδηγηθήκαμε σε αυτήν την κίνηση διαμαρτυρίας, ώστε να εισακουστούμε και να αποτραπεί η οικονομική μας εξαθλίωση.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας