2ήμερο Διευρ. Περιφερειακό Συνέδριο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε Θεσσαλονίκη - Βέροια στις 23 - 24 Μαρτίου 2018 Κύριο

2ήμερο Διευρ. Περιφερειακό Συνέδριο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε Θεσσαλονίκη - Βέροια στις 23 - 24 Μαρτίου 2018

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργάνωσε

Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια στις 23 και 24 Μαρτίου 2018 αντιστοίχως, με θέμα : «Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης - η πρόκληση της μετανάστευσης και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Περιφέρεια».

Οι εκδηλώσεις υποστηρίχθηκαν από τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Βέροιας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης τηςΘεσσαλονίκης(EDICs).
Η κεντρική εκδήλωση έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 ,στην Αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ημέρα στις 12.00 διεξήχθη ενημερωτικό σεμινάριο για τον Τύπο και τα ΜΜΕ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα: «Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία».

Τέλος, το Σάββατο 24/3/2018, και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε στη Βέροια Συνέδριο- Διάλογος με τους πολίτες με θέμα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας.

Συμμετείχαν ως ομιλητές στο 2ημερο Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο με θέματα ευρωπαϊκής επικαιρότητας οι ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Μαρία Σπυράκη,Εύα Καϊλή, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και νεοφυών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα , ο Κώστας Τσουτσοπλίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο
Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Σύνταξης «διαΝΕΟσις» (Οργανισμός Έρευνας και Ανάλυσης), με θέμα «Οι Έλληνες και η Ευρώπη: Τι πιστεύουμε, τι νομίζουμε και τι θέλουμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το μέλλον της» ,
ο Αντώνης Τριφύλλης, Πρώην στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος του εποπτικού Συμβουλίου «διαΝΕΟσις» και η Κλημεντίνη Διακομανώλη, Προϊσταμένη του Τμήματος Τύπου και ΜΜΕ της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, «Θέματα και Εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους Δημοσιογράφους»

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απηύθυνε χαιρετισμό μέσω βίντεο μηνύματος, στη Θεσσαλονίκη μίλησαν ο Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης ενώ στη Βέροια ο Κωνσταντίνος Βοργιατζίδης, Δήμαρχος Βέροιας , εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ημαθίας και ο Αντώνης Μαρκοβίτης, Πρόεδρος της συνεταιριστικής επιχείρησης VENUS Crowers, με θέμα «Η συμβολή του Επιχειρείν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας»

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας