Άγγελος Τόλκας: «Θα υποβαθμίσει η Κυβέρνηση τα Δικαστήρια της Ημαθίας;» Κύριο

Άγγελος Τόλκας: «Θα υποβαθμίσει η Κυβέρνηση τα Δικαστήρια της Ημαθίας;»

Ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του σε θέματα του Νομού και στηρίζοντας τους πολίτες της Ημαθίας,

διεκδικεί τη συνέχιση της λειτουργίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας.

 

Με αφορμή την πρόταση της Κυβέρνησης για το νέο χάρτη Διοικητικής Δικαιοσύνης και για υποβιβασμό του Δικαστηρίου Βέροιας, ο Άγγελος Τόλκας έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

Σύμφωνα με σχετική έκθεση προτείνεται η μετατροπή της έδρας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας σε τηλεματική έδρα.


Τη στιγμή μάλιστα που αυτό εξετάζει υποθέσεις τοσο της Ημαθίας όσο και της Πέλλας. Χωρίς μάλιστα να ειναι μεταβατική έδρα οπως πολλές από αυτές που καταργούνται.


Αυτό σημαίνει πως στη Βέροια δεν θα υπάρχουν υπηρεσίες δικαιοσύνης για διοικητικά δικαστήρια. Με ταυτόχρονη μείωση των θέσεων υπαλλήλων αλλά και δικαστών. Ενώ μάλιστα όταν είχαμε υλοποιήσει το έργο του δικαστικού μεγάρου Βέροιας ολα ειχαν προετοιμαστει για την σωστή λειτουργία όλων των δικαστηρίων.


Πολλές φορές έχει απειληθεί με κλείσιμο κάποιο δικαστήριο στην Ημαθία. Ιδίως ειρηνοδικεία. Με σωστη συνεργασία και παρεμβάσεις καταφέραμε να μην κλείσει κάποιο. Μάλιστα επί προηγούμενης θητείας μου είχαμε ενισχύσει υπηρεσίες αντί αυτές να αποδυναμωθούν.


Με την απόφαση επίσης απειλούνται βασικές δικονομικές αρχες όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του νομικού κόσμου. Αποκόπτονται οι διάδικοι απο τον φυσικό δικαστη, απειλείται η αρχη της δημοσιότητας.


Απαιτούμε να μην προχωρήσει η απόφαση ουσιαστικής κατάργησης Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας