Αλ.Τσίπρας από Βέροια: Ο Μητσοτάκης ακούει συνομιλίες των αντιπάλων του, αλλά όχι την απόγνωση της κοινωνίας

Αλ.Τσίπρας από Βέροια: Ο Μητσοτάκης ακούει συνομιλίες των αντιπάλων του, αλλά όχι την απόγνωση της κοινωνίας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί από το πρωί στην Βέροια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

 

¨Πολύ φοβάμαι ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Η πραγματική οικονομία στενάζει. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις στενάζουν. Παρόλα αυτά διαρκώς δυστυχώς βομβαρδίζονται με ειδήσεις για νέες ανατιμήσεις στο ρεύμα, στα είδη βασικής κατανάλωσης, στα καύσιμα.

Κι αυτό τη στιγμή που εδώ και 8 μήνες οι Έλληνες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το μάρμαρο των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εδώ και 8 μήνες έχουμε το ακριβότερο ρεύμα, τα ακριβότερα καύσιμα, ρεκόρ πληθωρισμού. Ενώ κάθε επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ αποτελεί πραγματικό εφιάλτη για κάθε οικογένεια.

Είναι προφανές ότι ο κύριος Μητσοτάκης αδυνατεί να συνειδητοποιήσει σε τι κατάσταση βρίσκεται η πραγματική οικονομία. Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να ακούει τις επικοινωνίες των πολιτικών του αντιπάλων , αλλά δεν μπορεί να ακούσει την απόγνωση της κοινωνίας.

 

Προσπαθεί με κάθε τρόπο να γαντζωθεί στην καρέκλα της εξουσίας αξιοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Είναι απερχόμενος και το γνωρίζει.

 

Αυτή η κατάσταση όμως πρέπει να σταματήσει. Αυτός ο εφιάλτης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις πρέπει να λάβει ένα τέλος. Και τέλος πρέπει να δοθεί μονάχα μέσα από την λαϊκή ετυμηγορία. Το δημοκρατικό δρόμο.

 

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ -Δημοκρατική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές με την απλή αναλογική , όποτε κι αν αυτές λάβουν χώρα και ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης είναι η μόνη ελπίδα για να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου και η δημοκρατία και να μπει ένα ανάχωμα προστασίας για την κοινωνική πλειοψηφία».

 

τέλος πρέπει να δοθεί μονάχα μέσα από την λαϊκή ετυμηγορία. Τον δημοκρατικό δρόμο.¨

 

Στη Βέροια υποδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής του κόμματος, Άγγελος Τόλκας, οι πρώην βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου, κομματικά στελέχη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αγορά της πόλης έμποροι, καταστηματάρχες, νέοι άνθρωποι, φορείς και πολίτες μετέφεραν την αγωνία τους για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται και το ράλι ακρίβειας που σαρώνει τα πάντα και δεν αφήνει τα νοικοκυριά να προμηθευτούν ούτε τα βασικά. Επίσης, για τους υπέρογκους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα και τις τιμές στην ενέργεια που στραγγαλίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για τις ανατιμήσεις σε καύσιμα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης κ.λπ.

 

Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό στη Νάουσα, ενημερώθηκε για τα μεγάλα προβλήματα στην απορρόφηση της παραγωγής από την αγορά εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης, αλλά και σε εκείνα με τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις κ.λπ.

 

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί στη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μίλησε για μεροληπτική πολιτική υπέρ λίγων και ισχυρών, εστίασε στην αντίσταση που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός Βουλής για την ανατροπή αυτής της κατάστασης και κάλεσε όλους τους πολίτες σε συστράτευση για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση που θα αλλάξει δομές και θα αναδιανείμει πλούτο και ευκαιρίες.

 

Ειδικότερα για την Ημαθία, έκανε λόγο για διαρκή εγκατάλειψη και περιθωριοποίηση, για το πάγωμα όλων των μεγάλων έργων και υποδομών, την αδιαφορία της κυβέρνησης για την αγροτική πολιτική κ.ά.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας