Αναβάλλονται οι εκλογές στη ΝΔ -Μύλος οι υποψήφιοι-Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ

Αναβάλλονται οι εκλογές στη ΝΔ -Μύλος οι υποψήφιοι-Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ

Αναβλήθηκαν οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, αφού τα πολλά τεχνικά προβλήματα δεν επέτρεψαν να ξεκινήσει η διαδικασία στις 7 το πρωί όπως ήταν προγραμματισμένο. Μύλος με τους υποψηφίους, βροχή οι καταγγελίες, φιάσκο η διαδικασία.

Παραίτηση Μεϊμαράκη ζητά

ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ζητά τον ορισμό της Μαριέττας Γιαννάκου ως μεταβατικής προέδρου της ΝΔ 

Εμφυλιοπολεμικό είναι το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία μετά την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής  να αναβληθεί η εκλογική διαδικασία. Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης της ΚΕΦΕ, που συνεδρίασε λόγω του τεχνικού προβλήματος που προέκυψε στο online σύστημα, τα επιτελεία των υποψηφίων προέσδρων εξέφρασαν σφοδρές αντιδράσεις κάνοντας λόγο για «φιάσκο». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανακοίνωσή του ζήτησε την παραίτηση του Μεϊμαράκη και να οριστεί  ως μεταβατική πρόεδρος του κόμματος η Μαριέττα Γιαννάκου.

Παράλληλα, ζήτησε αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της κυρίας Γιαννάκου. «Η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του Κόμματός μας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Αναλυτικά η δήλωσή του: «Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες.Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα.

Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους.Ζητώ:- Άμεση απόφαση της ΚΕΦΕ για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας- Άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη- Αντικατάσταση του Προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου- Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό-

Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος.Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας.Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

1772

 

Άδωνις: Το φιάσκο έχει ονοματεπώνυμο - Κάποιοι πρέπει να παραιτηθούν

«Οσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει, πλανώνται πλάνην οικτράν», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, προσθέτοντας ότι το σημερινό «φιάσκο» έχει υπευθύνους, που πρέπει να παραιτηθούν.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα ως κόρη οφθαλμού και να ξεπεράσουμε τη σημερινή εικόνα που δεν τιμά τη ΝΔ», είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας με νόημα ότι τις εκλογές είχε αναλάβει να διενεργήσει η ΚΕΦΕ και το κόμμα. «Αρα υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο», τόνισε και σημείωσε ότι από χθες από είχε εκφράσει αγωνία, όταν πληροφορήθηκε για τα τεχνικά προβλήματα. «Ρώτησα αν πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, αλλά η ΚΕΦΕ με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κανονικά», πρόσθεσε.

Την ευθύνη στην τεχνική εταιρεία που ανέλαβε το τεχνικό μέρος της εσωκομματικής εκλογής στη ΝΔ ρίχνει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, με ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ:

«Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.
Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται.»

2099

 

1770

iefimerida.gr

protothema.gr

1600
1497

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας