Απόστολος Βεσυρόπουλος:Να καταργηθεί η επιβολή του Ειδικού Φόρου που επιβλήθηκε στο κρασί

Απόστολος Βεσυρόπουλος:Να καταργηθεί η επιβολή του Ειδικού Φόρου που επιβλήθηκε στο κρασί

Παραβρέθηκα, στη σύσκεψη του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοπαραγωγών Νάουσας, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του

Δήμου Νάουσας, Στην τοποθέτηση μου, επεσήμανα ότι, προκαλεί εντύπωση η έλλειψη σχεδιασμού και διορατικότητας από την κυβέρνηση, που αντί να αναζητήσει ισοδύναμα σε εισαγόμενα προϊόντα, χτυπά καίρια την ελληνική παραγωγή κρασιού με την επιβολή Ειδικού Φόρου.

Την ίδια στιγμή υποστήριξα, ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί ισοδύναμο μέτρο και να καταργηθεί η επιβολή του Ειδικού Φόρου που επιβλήθηκε στο κρασί, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται απλά για ένα ακόμα υφεσιακό μέτρο αλλά για ένα καίριο πλήγμα στην ελληνική παραγωγική διαδικασία».

Κατά την ομιλία μου, έδωσα και το περίγραμμα των θέσεων μου, για μια άλλη πολιτική ενίσχυσης και ενδυνάμωσης της ελληνικής οινοποιητικής βιομηχανίας αλλά και της αμπελουργίας σε συγκεκριμένους άξονες. Μεταξύ άλλων πρότεινα τα εξής:

-Τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης με πρώτο βήμα την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

-Την αξιοποίηση των πόρων της νέας ΚΑΠ για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής αμπελουργίας.

-Την επέκταση του θεσμού της συμβολαιακής γεωργίας για την ανάπτυξη της παραγωγικής, εφοδιαστικής και μεταποιητικής αλυσίδας ειδικά για τις μικρές οικογενειακές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

-Τη δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου με κίνητρα για την ανάπτυξη εξαγωγικής δραστηριότητας σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Κατά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, στο οποίο περιλαμβανόταν και η σχετική διάταξη για την επιβολή φόρου στο κρασί, εξέφρασα από την πρώτη στιγμή την έντονη αντίδραση μου, ζητώντας να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας