Απόστολος Βεσυρόπουλος:«Η Ημαθία κέντρο του χιονοδρομικού τουρισμού με την αναβάθμιση και του χιονοδρομικού κέντρου στο Σέλι»

Απόστολος Βεσυρόπουλος:«Η Ημαθία κέντρο του χιονοδρομικού τουρισμού με την αναβάθμιση και του χιονοδρομικού κέντρου στο Σέλι»

Η Ημαθία καθίσταται πλέον το κέντρο του χιονοδρομικού τουρισμού και όχι μόνο, μέσα από την αναβάθμιση των δύο χιονοδρομικών της κέντρων. Μετά την έγκριση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, της μεγάλης επένδυσης για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια, σήμερα με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου μέσα από τη δημιουργία υποδομής τεχνητής χιόνωσης που θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα από πλευράς δυναμικότητας» τονίζει ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

 

Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία λιμνοδεξαμενής χωρητικότητας 45 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού η οποία θα τροφοδοτεί το σύστημα τεχνητής χιόνωσης. Η συνολική επένδυση και ο προϋπολογισμός των έργων αναβάθμισης ανέρχονται σε 10 περίπου εκατομμύρια ευρώ ενώ τα έργα και οι υποδομές προγραμματίζεται να έχουν υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2025.

 

Το προηγούμενο διάστημα ο κ. Βεσυρόπουλος είχε σειρά επαφών και συναντήσεων με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη για να επιτευχθεί η αναβάθμιση και του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας