Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Mια ανοιχτή «πληγή» για την Ημαθία κλείνει, με τη μεταφορά του Τελωνείου της Βέροιας στην Κουλούρα και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της» Κύριο

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Mια ανοιχτή «πληγή» για την Ημαθία κλείνει, με τη μεταφορά του Τελωνείου της Βέροιας στην Κουλούρα  και την  αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της»

Σε εκδήλωση που διενεργήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Ημαθίας, ο Υφυπουργός Οικονομικών και Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρουσίασε την απόφαση ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας του έργου που αφορά την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της πρώην Περιφερειακής Αγοράς στην περιοχή Κουλούρα της Βέροιας καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του εν λόγω έργου.


Κατά την τοποθέτησή του, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο θέμα της Κουλούρας, τονίζοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη ηθική ικανοποίηση για τον ίδιο να δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα που παρέμενε άλυτο για χρόνια.


Ο κ. Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι «από την πρώτη μέρα που με την εντολή των πολιτών αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας τον Ιούλιο του 2019, και με την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβα τα καθήκοντα του Υφυπουργού Οικονομικών, έθεσα ως προσωπικό στόχο να διευθετήσω παράλληλα με όλα τα άλλα θέματα του Υπουργείου Οικονομικών, όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα απασχολούσαν τον τόπο μου, την Ημαθία».


Τόνισε ότι, οι εγκαταστάσεις στην Κουλούρα, που είχαν παραδοθεί στη φθορά του χρόνου, αποτελούσαν μια ανοιχτή πληγή για την Ημαθία, η οποία κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Υφυπουργού Οικονομικών και Υποψήφιου Βουλευτή Ημαθίας, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, έκλεισε.


Ο κ.Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων στην Κουλούρα, στις οποίες θα μεταφερθεί το Τελωνείο Βέροιας καθώς και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες, αποτελεί ένα έργο για το οποίο έχει πλέον εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης& Ανθεκτικότητας, με βάση την υπογραφή της σχετικής απόφασης στις 12 Μαΐου 2023.


«Για την ένταξη του εν λόγω έργου στα χρηματοδοτούμενα έργα, έπρεπε να προηγηθεί η εκπόνηση και η κατάθεση τωνσχετικών μελετών.Και σε αυτό τον τομέα όμως κινηθήκαμε γρήγορα, ετοιμάστηκαν οι σχετικές μελέτες και υποβλήθηκε πλήρης ο σχετικός φάκελος για τη χρηματοδότηση.


Φτάσαμε στο σημερινό αίσιο αποτέλεσμα με την δρομολογημένη πλέον διαμόρφωση των εγκαταστάσεων της πρώην Περιφερειακής Αγοράς της Κουλούρας Βέροιας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα χρησιμοποιηθεί από τις υπηρεσίες του Τελωνείου της Βέροιας, ενός έργου που αποσκοπεί στη θέσπιση ενός νέου πλαισίου για την περιστολή του λαθρεμπορίου σε όλη την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και επικεντρώνεται ιδίως στα προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης» τόνισε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.


Παράλληλα αναφέρθηκε στα οφέλη και στα πλεονεκτήματα που προκύπτουν, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:


- Με το εμβληματικό αυτό έργο δίνουμε ξανά ζωή και προοπτική όχι απλά σε ένα εγκαταλελειμμένο χώρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.


- Το Τελωνείο Βέροιας αναβαθμίζεται αφού θα εγκατασταθεί σε μια εμβληματική και κυρίως προνομιακή τοποθεσία, που βρίσκεται πλησίον της Εγνατίας οδού με εύκολη πρόσβαση προς και από αυτήν, διευκολύνοντας την είσοδο και έξοδο φορτηγών αυτοκινήτων, μόλις 12 χλμ. από το κέντρο της Βέροιας.


- Δημιουργείται ένας νέος εξαγωγικός κόμβος και ένα καίριο σημείο για την επιχειρησιακή δράση των ελεγκτικών αρχών για την περιστολή του λαθρεμπορίου σε όλη την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και την προστασία της νόμιμης επιχειρηματικότητας στην περιοχή αφού προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η σύσταση νέου τμήματος Κινητής Ομάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Θεσσαλονίκης με έδρα την Κουλούρα που θα ενεργεί ελέγχους στους μεγάλους οδικούς άξονες Εγνατίας και ΠΑΘΕ αλλά και στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας καθώς επίσης και η σύσταση νέου τμήματος Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού, με έδρα την Κουλούρα, το οποίο με την χρήση των νέων εγκαταστάσεων, θα αναλάβει το έργο της αξιοποίησης των κατασχεμένων ειδών ή οχημάτων.


Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του δήλωσε σχετικά: «Με την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος, θα υπάρξουν πολλαπλασιαστικά οφέλη όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή αλλά και για την τοπική οικονομία. Η περιοχή θα αποκτήσει ζωή με τη λειτουργία νέων επιχειρήσεων που θα ακολουθήσει νομοτελειακά μετά την μεταφορά του Τελωνείου Βέροιας και των λοιπών υπηρεσιών στις εγκαταστάσεις της Κουλούρας».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας