«Δεν είμαστε απάνθρωποι κι εγώ από προσφυγική οικογένεια προέρχομαι», δήλωσε ο ιερέας από τη Βέροια

«Δεν είμαστε απάνθρωποι κι εγώ από προσφυγική οικογένεια προέρχομαι», δήλωσε ο ιερέας από τη Βέροια

«Δεν είμαστε απάνθρωποι κι εγώ από προσφυγική οικογένεια προέρχομαι», δήλωσε ο ιερέας από τη Βέροια, που προκάλεσε αντιδράσεις για τη συμμετοχή του σε διαμαρτυρία πολιτών κατά των προσφύγων.

Το βράδυ της Παρασκευής προκλήθηκαν

εντάσεις κατά την άφιξη του πρώτου λεωφορείου με Σύρους πρόσφυγες στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου». Μερίδα πολιτών αντέδρασε στη μεταφορά των προσφύγων, ενώ κάποιοι επιτέθηκαν λεκτικά στον βουλευτή Γιώργο Ουρσουζίδη, που ήταν εκεί.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και ένας ιερέας, ο πατέρας Ευλόγιος, που ακούστηκε να λέει «Υπάρχει μια μοναχή δίπλα στον προφήτη Ηλία. Εάν πειραχθεί μια τρίχα από τα μαλλιά αυτά αυτής της μοναχής, θα γίνει χαμός».

Την Κυριακή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ιερέας διευκρίνισε ότι οι αντιδράσεις προκλήθηκαν επειδή δεν ενημερώθηκαν οι πολίτες. «Δεν είμαστε απολίτιστοι ή τραμπούκοι και βέβαια να παράσχουμε βοήθεια, αλλά να υπάρχει ενημέρωση», είπε, συμπληρώνοντας ότι ο κόσμος θορυβήθηκε επειδή υπήρξε η παραπληροφόρηση ότι θα μεταφέρονταν εκεί Αφγανοί και Πακιστανοί. «Δεν θέλουμε τον συνωστισμό που είδαμε στην Ειδομένη», πρόσθεσε ο ιερέας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στη συνέχεια επισκέφτηκε τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε στρατόπεδο της περιοχής, αναφέροντας πως είπε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Το Σάββατο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις απειλές του ιερέα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε μιλώντας στο Mega: «Αμαυρώνουν με το χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της ορθοδοξίας. Η ορθοδοξία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες και δεν έχει το δικαίωμα κανένας από αυτούς τους κυρίους, δεν τους λέω ιερωμένους γιατί δεν είναι, είναι έξω από το Χριστό, για να μην πω ότι είναι αντίχριστοι, όταν συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο».

 

iefimerida.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας