Δήμαρχος Πέλλας: Οι πρόσφυγες θα έχουν την βοήθειά μας, αλλά στο μέτρο που μας αναλογεί Κύριο

Δήμαρχος Πέλλας: Οι πρόσφυγες θα έχουν την βοήθειά μας, αλλά στο μέτρο που μας αναλογεί

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, δηλώνει πως ο Δήμος θα συνδράμει την Ελληνική κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, ο δήμος θα

παραχωρήσει προσωρινά στους πρόσφυγες χώρο, ο οποίος ανήκει δημοτική επιχείρηση και μπορεί να μετατραπεί σε ανθρώπινη στέγη για περίπου 1000 ανθρώπους. Ο χώρος αυτός βρίσκεται κοντά στην πόλη, κοντά στις υπηρεσίες και κυρίως κοντά στους πολυάριθμους συμπολίτες μας που θέλουν να βοηθήσουν.

Ο Δήμος της Πέλλας θα καλοδεχτεί τους εξ ανάγκης επισκέπτες για λίγους μήνες και θα φροντίσει να πάρουν μαζί τους, στις καινούργιες ή τις παλιές τους πατρίδες, μια καλή ανάμνηση από την αθέλητη διαμονή τους εδώ.

Ο κ.Στάμκος τόνισε πως οι δημότες πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, εν καιρώ οικονομικής κρίσης, για όσα βάλθηκαν να πετύχουν σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

«Με την εξαιρετική αγροτική μας παραγωγή, με την αύξηση της επισκεψιμότητας των τοπίων και των αρχαιολογικών μας χώρων, με την ενθάρρυνση των επενδύσεων με αυτά θα ζήσουμε, με αυτά θα τροφοδοτούμε την παιδεία και τον πολιτισμό και με αυτά θα κρατηθούμε όρθιοι για την αντιμετώπιση όποιας άλλης κρίσης εμφανιστεί στο μέλλον», τόνισε.

Ο ίδιος, μέσα από ανακοίνωσή του, παρότρυνε τους κατοίκους να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες και να μείνουν ενωμένοι, όπως θα έκανε κάθε οικοδεσπότης σε κάθε φιλόξενο σπίτι.

«Το πιο δυνατό μας όπλο, είναι η κοινωνία μας. Η συνοχή μας. Οι δεσμοί των ανθρώπων του τόπου, που είναι πρώτοι σε σημασία. Αν κινδυνέψαμε να χωριστούμε, αν αφήσαμε τις δουλειές μας και τα νοικοκυριά μας ανησυχώντας για λίγες χιλιάδες ξένους , πως θα τα καταφέρουμε να σταθούμε μπροστά σε πιο δύσκολες καταστάσεις;

Γι αυτό, λοιπόν, συναγωνιστές και ανταγωνιστές, φίλοι και συμπολίτες, να θυμάστε: ο Δήμος είμαστε εμείς, όλοι όσοι γεννήθηκαν εδώ ή διάλεξαν αυτόν τον τόπο για να φτιάξουν τη ζωή τους. Οι άλλοι είναι περαστικοί. Και όταν χρειάζονται τη βοήθειά μας θα την έχουν. Όπως ορίζει ο οικοδεσπότης σε κάθε φιλόξενο σπιτικό, στην πιο φιλόξενη χώρα του κόσμου».

 

iefimerida.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας