Διαδικτυακό κίνημα: Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου Κύριο

Διαδικτυακό κίνημα: Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου
Η ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής διερευνά ενεργητικά την ενίσχυση της διαδικτυακής προσπάθειας να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου, για την συμβολή τους στην
αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ανέφερε ο Γ. Μουζάλας.
“Έχω βάλει κάποιους ανθρώπους να μελετήσουν πως μπορούμε να σπρώξουμε αυτή την κίνηση. Δεν έχω να σας πω ακόμα κάτι, ελπίζω να βρίσκομαι στην ευτυχή θέση να μπορώ να μιλήσω κάποτε και γι’ αυτό», είπε ο αρμόδιος υπουργός στο ΒήμαFM.
Niarchos-Lesvos-1200_599x315
Η διαδικτυακή εκστρατεία από ακτιβιστές έχει σκοπό να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες για την βοήθεια που πρόσφεραν και προσφέρουν στους πρόσφυγες που φτάνουν στον τόπο τους.

Η εκστρατεία συνεχίζεται στη γνωστή ιστοσελίδα Avaaz.com. όπου αναφέρεται «Ζητάμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», ενώ παρακάτω εξηγείται γιατί γίνεται αυτή η κίνηση.

 original_564a280c1dfc8

Γιατί είναι σημαντικό;

Απλοί άνθρωποι, κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους σε οικογένειες προσφύγων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ψαράδες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δάσκαλοι… είναι εκεί για να σώσουν τους συνανθρώπους μας από την παγωμένη θάλασσα, να τους δώσουν στεγνά ρούχα, νερό, φαΐ.

Με τις πράξεις τους έχουν γίνει παράδειγμα αγάπης και αλληλεγγύης που έχει αγγίξει όλο τον πλανήτη.

Υπόγραψε το ψήφισμα για να ζητήσουμε τη βράβευση των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου με το Νόμπελ Ειρήνης.

Η σελίδα συγκέντρωσης υπογραφών

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας