Δήλωση Λάζαρου Τσαβδαρίδη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δήλωση Λάζαρου Τσαβδαρίδη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε μία κορυφαία στιγμή αντίστασης κατά της δικτατορίας. Σήμερα, 49 χρόνια μετά, τα μηνύματα εκείνου του υπερήφανου αγώνα φοιτητών και πολιτών, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, συνεχίζουν να εμπνέουν την καθημερινότητά μας.


Μας υπενθυμίζουν ότι «το ψωμί, την παιδεία και την ελευθερία», δεν τα κατακτούμε ως κοινωνία απλά αναπαράγοντας συνθήματα αλλά αγωνιζόμενοι με αποφασιστικότητα, συλλογικότητα και ενότητα.


Μας υπενθυμίζουν ότι απέναντι τα καρκινώματα εκείνης της μαύρης εποχής για την πατρίδα μας, σήμερα ορθώνεται μία υγιής Δημοκρατία, με ισχυρούς θεσμούς, με πολιτική ωριμότητα, με οικονομική εξωστρέφεια, με διευρυμένη κοινωνική αλληλεγγύη και με δυναμικές προοπτικές ανάπτυξης.


Τα επιτεύγματα αυτά της Δημοκρατίας μας, ας αποτελούν υπερήφανο παράσημο όλων όσοι αγωνίστηκαν ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών.


Ας αποτελούν όμως και οδοδείκτη, προκειμένου να ποτίζουμε, ως ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες, το δέντρο της Δημοκρατίας μας με το νερό της ευθύνης, της συμμετοχής και της γνώσης, προκειμένου να συνεχίζει να μεγαλώνει και να δυναμώνει μέσα στον χρόνο.

 

 

Λάζαρος Τσαβδαρίδης

 


Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ


Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας