Έχασε τη βουλευτική έδρα η Φρόσω Καρασαρλίδου από τον Άγγελο Τόλκα - Η Δήλωσή της για ακύρωση εκλογικού αποτελέσματος

Έχασε τη βουλευτική έδρα η Φρόσω Καρασαρλίδου από τον Άγγελο Τόλκα - Η Δήλωσή της για ακύρωση εκλογικού αποτελέσματος

Έχασε την βουλευτική έδρα στην Ημαθία η Φρόσω Καρασαρλίδου και για το υπόλοιπο της κοινοβουλευτικής θητείας, βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι ο Άγγελος Τόλκας με απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.

 

Για την ιστορία ο πρώην Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής που έχασε την εκλογή του για 33 ψήφους είχε ζητήσει την ακύρωση εκατοντάδων ψηφοδελτίων και επανακαταμέτρηση.

 

Η Δήλωση της Φρόσως Καρασαρλίδου για την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος:

 

¨Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο επέλεξε να ακυρώσει την ψήφο εκατοντάδων πολιτών της Ημαθίας που συμμετείχαν κανονικά στις εκλογές, για το μόνο λόγο ότι ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι αμέλησαν να μονογράψουν τους σταυρούς προτίμησης στα ψηφοδέλτια, δηλαδή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

 

Η απόφαση είναι σεβαστή, αλλά δεν είναι υπεράνω κριτικής. Οι εκλογές κερδίζονται με την ψήφο του λαού και όχι σε δικαστικές αίθουσες.

 

Η Δημοκρατία βγαίνει βαρύτατα τραυματισμένη, όταν θέση στην εθνική αντιπροσωπεία καταλαμβάνει άλλος από αυτόν που κέρδισε τη λαϊκή ψήφο.

 

Το να επιρρίπτονται σε βάρος των εκλογέων σφάλματα των δικαστικών αντιπροσώπων δεν είναι μόνον εξωφρενικό, είναι ασύμβατο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

 

Είναι αυτονόητο ότι, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες πολίτες της Ημαθίας που με τίμησαν με την ψήφο τους, θα συνεχίσω με αμείωτο ζήλο να εργάζομαι με όλες τις δυνάμεις μου για το καλό του τόπου.

 

Επιφυλάσσομαι για τις ενέργειές μου αφού καθαρογραφεί η απόφαση.¨

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας