Εκλογές 2023: Χωρίς σασπένς οι κάλπες, από τις 21:00 το αποτέλεσμα, τα μεσάνυχτα και οι σταυροί

Εκλογές 2023: Χωρίς σασπένς οι κάλπες, από τις 21:00 το αποτέλεσμα, τα μεσάνυχτα και οι σταυροί

Οι Εκλογές 2023, μπορεί να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν όμως εντός του επόμενου διμήνου. Η διεξαγωγή τους δεν θα μοιάζει με καμία από τις προηγούμενες καθώς σε μεγάλο βαθμό η ψηφιοποίησή τους, τους αφαιρεί το «σασπένς».

 

Οι εποχές που «κοιμόμασταν με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ξυπνούσαμε με ΠΑΣΟΚ» αλλά και της φράσης «περιμένετε την ενσωμάτωση της Β' Αθήνας», έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

 

Ο πρωθυπουργός μπορεί να μην έχει ανακοινώσει ακόμα την ημερομηνία των εκλογών, όμως όλες οι πληροφορίες τις τοποθετούν στις 9 Απριλίου. Στο υπουργείο Εσωτερικών πάντως δεν περιμένουν την ανακοίνωση της ημερομηνίας για να προετοιμαστούν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκλογικές αναμετρήσεις θα έχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες, με την Ελλάδα να κάνει άλματα προς τη «νέα εποχή», πάντα με βασικό κριτήριο την αξιοπιστία και τη διαφάνεια της διαδικασίας.

 

Η βασικότερη αλλαγή έγκειται στους χρόνους δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων και της σταυροδοσίας, μιας και πλέον τα πάντα γίνονται με ψηφιοποίηση της όλης διαδικασίας. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν το σύνολο των δικαστικών αντιπροσώπων θα είναι εφοδιασμένο με tablet, ενώ το 2019 μόλις το 30% αυτών είχε συσκευές άμεσης μετάδοσης του αποτελέσματος.

 

Όσοι δεν έχουν tablet, θα χρησιμοποιήσουν κινητά τηλέφωνα. Όλες οι φορητές συσκευές θα είναι εφοδιασμένες με το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των αποτελεσμάτων (SRT), με την καταγραφή των ψήφων και των σταυρών να πηγαίνει απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών.

 

Έτσι, θα δίνονται έγκυρα και έγκαιρα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις λοιπόν, ασφαλές αποτέλεσμα θα έχουμε περίπου στις 21:00, ενώ μέχρι τις 23:00 ενδέχεται να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα ακόμα για την σταυροφορία.

 

Μέχρι τις εκλογές αναμένεται να γίνουν αλλεπάλληλες πρόβες από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να διασφαλιστεί η ακρίβεια στην όλη διαδικασία και η αποφυγή οποιασδήποτε αστοχίας.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας